En zor maç

Ligin puan cetvelinin yeniden dizayn edileceği tartışmalarının gölgesinde haftaya başlayan Galatasaray’ın karşısında ligin en dişli takımlarından biri olan Adana Demirspor vardı. Yolu Galatasaray’dan geçmiş olan Ndiaye, Onyekuru ve Emre Akbaba ile tehlikeli bir hücum gücüne ulaşan Akdeniz ekibi beklendiği gibi Galatasaray’a meydan okuyan bir özgüvenle oynadı. Konuk ekip maçın ilk bölümündeki baskıya direnip ardından maçta dengeyi kurmasını bildi. Hızlı ataklarla Galatasaray savunmasını az adamla yakalamaya çalıştı ama Abdülkerim- Nelsson ikilisinin merkezi boşaltmaması Demirspor’u ceza alanı içine sokmadı. Gol için uzaktan şutlara yönelmek zorunda kalan konuk ekipte Emre Akbaba ve Onyekuru’nun şutlarının direkten dönmesi Demirspor için ilk yarıdaki şanssız anlardı.

Galatasaray ise uzun bir aradan sonra ideal 11’i ile sahadaydı ancak sakatlıktan yeni dönen Mertens’in maç eksikliği çok belirgindi. Belçikalının maça ağırlığını koyamaması, Rashica ve Kerem’in kanatlarda tüm isteklerine rağmen bitirici pasları ve ortaları çıkaramaması Icardi’yi ileride yalnız bıraktı. Orta sahada Oliveira ve özellikle Torreira çok çalışkandı ancak skora katkı sağlama noktasından çok uzaktı.

Galatasaray’ın ilk yarıdaki 9 gol girişiminden sadece 1’inin çerçeveyi bulması Sarı-Kırmızılı hücumların verimsizliğinin göstergesiydi.

İkinci yarıda oyun sertleşti ve kartlar artmaya başladı. Tabii sakatlıklar da. Bu dakikalarda değişiklikler geldi. Okan Buruk, istekli ama verimsiz olan Mertens’i çıkarıp Zaniolo’yu alarak oyuna müdahale etti.

Ancak Demirspor kendi oyun planından kopmuyor, ileride etkili olmayı sürdürüyordu. Nitekim Nelsson’un Muslera’yı da geçen topu çizgiden çıkarması olmasa Nef Stadyumu’nu buz kesebilirdi.

Galatasaray, Mertens’in henüz form tutamaması, Icardi’nin de topla buluşturulamaması nedeniyle yıldız silahlarını kullanamadı. İki yıldız maça ağırlığını koyamayınca da Galatasaray’ın oyun kalitesi ortalamanın üzerine çıkamadı. Berabere biteceği düşünülen maçta düğümü, Okan Buruk’un oyunun son bölümünde sahaya attığı oyuncular çözdü. Midtsjö’nün ceza alanı dışından vurduğu düzgün şut, çok kritik maçı Galatasaray’a getirdi. Uzatmalarda Yunus’a yapılan penaltıyı gole çeviren Zaniolo ile gidip gelen maç Galatasaray lehine tescillendi.

İki şutu direğe takılan, bir topu çizgiden çıkarılan Demirspor, oynadığı etkili ve cesur futbolun karşılığını alamadı. Midtsjö’nün golü olmasa Demirspor için “Bir puan kazanmadı, iki puan kaybetti” bile denilebilirdi. Finallerin takımı Galatasaray, final haftalarının en zorlu maçlarından birini daha kazanmayı bilerek şampiyonluk yürüyüşünü sürdürdü.

YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum