Falcao’lu ve Falcao’suz

Galatasaray kağıt üzerinde kolay bir maça çıktı. Antalyaspor’da Ersun Yanal aşısı pek tutmamış gibiydi. Buna karşın Sarı- Kırmızılıların da önemli eksiklikleri vardı. Golcüleri Falcao ve Diagne’si, sağ beki Omar’ı, Feghouli’si, Babel’i ilk 11 yoktu. Fatih Terim de kulübede değil tribündeydi. Galatasaray mevcut 11 ile santrforsuz bir oyunu denedi ama 2. bölgedeki hakimiyetini 3. bölgeye taşıyamadı, pozisyon zenginliği yaratamadı. Üstelik Linnes ve Saracchi’nin son çizgiye kadar inerek verdikleri desteğe karşın.

Galatasaray’ın pozisyon vermeden tek kale oynadığı ilk yarıda Belhanda’nın iki şutu dışında pozisyon üretememesinde kalabalık bir savunma anlayışı ile 0-0’a razı oynayan Antalyaspor’un etkisi vardı. Sarı-Kırmızılıların bu savunma duvarını aşamamasında santrforsuz oyunun etkisi de vardı çünkü Oğulcan markajdan çıkamıyordu. Bir diğer faktör de Donk’tu. Fatih Terim’in bu joker oyuncusu rakip savunma ileri çıkmadığı için o öldürücü paslarını bu kez atamadı, buna bir de Donk’un yavaşlığı eklenince Taylan’ın yokluğu çok ön plana çıktı. 

Galatasaray teknik ekibi ikinci yarıya Falcao ile başladı. İlk yarının tutuk ismi Ömer Bayram’ı kenara alıp Oğulcan’ı açığa kaydırdılar. Bu hamle Galatasaray’ın 3. bölgedeki etkisini artırmaya yetti. Sarı-Kırmızılılar Antalya savunma duvarını yıkmaya, gedikler açmaya başlamıştı. 50. dakikada tüm hesapları bozan bir gelişme oldu, Emre Kılınç, Ersun Yanal takımlarının çok sık yaptığı Yugoslav faulünü onun futbolcusuna karşı kullandı. Ancak bu faule hakem Bitigen’in bakışı başkaydı, VAR’ın uyarısına rağmen de kırmızı kartından vazgeçmedi, sarıya dönmedi. Galatasaray’ın hızı bu sürpriz karttan sonra yavaşladı. 11’e 10’luk oyunda da Galatasaray’ın ağırlığı vardı ama Antalyaspor savunmasına baskı oluşturacak sayısal üstünlüğü kuramıyordu. Buna bir de Falcao’nun tekrar sakatlanması eklenince ev sahibi ekibin kazanma motivasyonu iyice kayboldu. Temposu düşen Galatasaray’ı sürpriz bir gol 3 puana taşıyabilirdi ama Oğulcan’la kaçan fırsat o şansa da izin vermedi.

Sonuç olarak Galatasaray, 1 puan için gelen ve kapanan Antalyaspor kilidini, biraz da erken gelen kırmızı kartın etkisiyle açamadı. Sarı-Kırmızılılar, Kayserispor maçında olduğu gibi kolay kazanabileceği bir 90 dakikada daha 1 puana razı oldu. Ersun Yanal ise krizi aşmak için çağdışı da olsa katı savunmada kaldı, istediğini de aldı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum