Fenerbahçe’nin katili!..

Tam 70 gün... Krasnodar tam 70 gündür bu maça hazırlanıyor. 8 Aralık’ta Avrupa Ligi’nde oynadığı Nice maçından beri Fenerbahçe ile yatıp Fenerbahçe ile kalkıyor. Çünkü Rusya’da sezon 5 Aralık’ta bitti. Krasnodar’da tatilin gelmemesinin sebebi bu.

Oysa Fenerbahçe 8 Aralık’taki Feyenoord maçından bu yana çok fazla şey gördü, geçirdi, düşündü, yaşadı. Ara transferi düşündü, olmadı. Emenike ve Van Der Wiel’i satmayı düşündü satamadı. Bu arada ligde 7, kupada 6 maç oynadı. Ligde devre arasına girdi çıktı, kupada Beşiktaş ile derbide karşılaştı vs...

Ortaya çıkan sonuç şu. 70 gün boyunca Fenerbahçe’yi DNA’sına kadar incelemiş olması gereken Krasnodar kazansa da aslında dersine iyi çalışmamış, kendini bu maça hazırlayamamıştı. Oyun daha oturmadan, takımlar ısınmadan attığı gol dışında Fenerbahçe savunmasını aşmayı başaramadı, evsahibi olarak tempoyu ayarlayamadı, rakibi hataya zorlayamadı.

VAN PERSİE OLSAYDI...

Peki ya Fenerbahçe? İşte orası karışık. Fenerbahçe bunca yoğun bir dönem geçirmesine karşın dersine rakibinden daha iyi çalışmıştı. Göbekten çok adamla savunmayı delme planlarını başarıyla savuşturdular. Kanatları kapatarak hızlı akın geliştirmelerini engellediler. Tempoyu düşürerek evsahibi takımın iştahını kestiler. Ancak bir şeyi unuttular, hücumu.

Advocaat’ın bu maçta 4-3-3’e dönmesi takımın kafasını karıştırmıştı. Oysa Hollandalı çalıştırıcı zaman zaman denediği bu sistemden verim alınamadığını görmüştü. Nitekim dün de alınmadı. 72. dakikada Sow- Emenike’nin yerine Ozan- Fernandao ile müdahale etti ancak bu hamlesi maçı çevirmeye yetmedi. Fenerbahçe’ye oyunu iki yönlü oynatamadı. Ancak şunu söyleyebiliriz, Fenerbahçe turu İstanbul’da geçer. Arada ciddi bir sıklet farkı var.

Bu arada bir parantez de Emenike’ye açmak gerekiyor. Kadrodışı kaldığında Advocaat için “Fenerbahçe’nin katili” demişti Nijeryalı. Ama onun da hocasından bir farkı olmadığını gördük dün gece! Rusya’da Van Persie olsaydı tur Krasnodar’da bile gelebilirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.