Fener’in ışığı sönerken

Fenerbahçe, kadro değeri olarak ligin ilk üçünde ama gel gör ki bu kadronun sahada bir değeri yok. Dün Trabzonspor karşısında öyle bir ilk yarı oynadılar ki, soyunma odasına 3-0 yenik girmemeleri tamamen şanstı.

Fenerbahçe aslında maça hızlı başladı ve ilk 10 dakika Trabzonspor kalesini kuşattı ama bu kuşatmada rakip hatları yarıp gol yapacak bir isim yoktu Sarı- Lacivertlilerde. Tek gol ümidi, ahı gitmiş vahı kalmış Soldado’ydu. Ersun Yanal, rakip savunmayı Isla- Dirar ile sağdan yıkmayı planlamıştı ama Novak ve özellikle Nwakaeme’nin direnci bu hamleyi boşa çıkarttı. Solda Ayew’in var ile yok arasında yoka yakın olması nedeniyle beklenti göbekte toplanmıştı. Mehmet Topal liderlik yaparak takımı ileride tutmaya çalıştı fakat Jailson’un ‘futbolu unutması’ ile yalnız kalınca gücü de bir yere kadar yetti.

Ne yaptığını bilmeyen ve bir şey de yapmayan Fenerbahçe’ye karşın sahada ayağa top oynayan, yardımlaşan ve soğukkanlı kalan bir Trabzonspor vardı. Göbekte Abdülkadir Parmak- Sosa uyuma, ortada Abdülkadir Ömür- Yusuf- Nwakaeme üçlüsünün dinamizmi ve ileride Rodallega’nın varlığı Bordo- Mavilileri başka bir kimliğe dönüştürüyor. Savunmanın uyumu da buna eklenince Fenerbahçe kontrolü ele almakta başarılı olamadı.

Ersun Yanal 55’te Zajc- Valbuena değişikliği ile oyuna ilk hamlesini yaptı. Makine düzeninde oynayan bir takım yaratan Ünal Karaman ise sahada mücadele eden takımına güvenmeyi sürdürüp karşı hamlede aceleci davranmadı. Yanal 10 dakika sonra ıslıklarla çıkan Ayew’in yerine Eljif’i de aldı. Bu değişiklikler Fenerbahçe’yi hareketlendirdi. Valbuena’nın direkten dönen topu gol olsa Fenerbahçe oyunun kontrolünü eline alabilirdi. 71’de Sadık’ın atılması Fener’in arada bir yanıp sönen ışığını iyice kıstı. Buna rağmen düşme hattının ateşini ensesinde hisseden Fenerbahçe maçı bırakmadı. Mehmet Topal’ın ve son dakikada Dirar’ın kaçırdığı fırsat maçın kırılma anlarıydı. Ünal Karaman orta sahada değişen dengeler üzerine yorulan takımı yenilemede biraz geç kaldı. Son baskı, son şans o beklenen golü getirdi. Ve Valbuena’nın golü günü kurtardı.

Sonuç olarak Fenerbahçe bu futbolla kolay kolay kimseyi yenemez. İşi gerçekten zor. Santrası yapılmayan gol belki de ligde kalmaya yarayacak ama hepsi o kadar. Trabzonspor ise genç ve dinamik kadrosuna birkaç takviye yaparsa seneye zirvelerden inmez.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum