Galatasaray’ın ‘Büyük’ şansı

Galatasaray ligin ikinci yarısına müthiş bir giriş yapmıştı. Denizlispor, Kayserispor, Konyaspor ve Kasımpaşa maçlarındaki galibiyetler Cimbom’u yeniden yarışa dahil etmişti ama bu dört takım da kırılganlıkları olan, inişteki takımlardı, Galatasaray fikstür avantajı ile koşmuştu oysa Yeni Malatyaspor öyle değildi. Oturmuş kadrosu, yetenekli futbolcuları ile Galatasaray’a gözdağı verebilecek bir ekipti. Nitekim öyle de oldu.

Malatyaspor daha 20. saniyede Gökhan Töre ile pozisyona girdi. Bu sezonun süper starı Muslera’nın ilk topları yememe gibi bir alışkanlığı yoktu, takımını ateşe atmadı. Konuk ekip ilk yarı boyunca benzer atakları geliştirdi, pozisyonlar buldu. Gökhan, Bifouma, Walter Galatasaray savunmasını ilk yarı boyunca zorladı ama topu Umut’la buluşturma konusunda becerikli olamadı.

Hafta içi kupada yüksek tempolu bir maçtan çıkan Galatasaray ilk yarı kontrollü bir futbolu tercih etmişti. Yükselen değer Adem Büyük, yılın transferi Falcao’yu kulübede tutmuştu. Mariano’nun yokluğunda Şener sağ bek, Saracchi’nin yokluğunda da Ömer Bayram sol bekti. Şener birebirde bir kez bile rakibini geçemezken ayağındaki topu da rakibe kaptırdı. Fatih Terim ikinci yarıya Şener- Linnes değişikliği ile başlamak zorunda kaldı.

Galatasaray baskın takım değildi ama oyun disiplininden de hiç kopmadı. İlk yarının son bölümünde pozisyonları da buldu. Adem Büyük’ün golü ofsayt nedeniyle iptal edildi. Ardından düğümü çözen Emre Akbaba penaltısı geldi. Atışı kullanan Adem, Galatasaray’ı soyunma odasına avantajlı göndermeyi bildi.

Galatasaray ikinci yarıda temposunu yükseltti. Adem ve Donk’un net pozisyonlarının golle sonuçlanmaması, ilk yarıdaki yorgunluğun izlerini taşıyan Malatya’yı maça ortak etti. Donk’un Bifouma’yı düşürmesi ile kazanılan penaltıdan önce ofsaytın olması Galatasaray’ın şansıydı.

Maçın son 15 dakikası iki takımın da risklere gidip gol pozisyonları aradığı bir rulete dönüşmüştü ama iki takım da golü üretemiyordu. Dün maça ilk 11’de çıkan ve Ömer Bayram’ı yeniden sol beke gönderen Onyekuru bu anlarda Galatasaray’ı rahatlatacak anı buldu ama vuruşu yapamadı. Keza son 10 dakikada forma bulan Falcao’dan da kaleci çalıştıran bir atış geldi. Galatasaray’ın fiziksel direnci, kondisyonu yetmeyen Malatya karşısında en büyük avantajdı ki sezon başında Galatasaray bu kadar dirençli değildi.

Sonuç olarak Galatasaray çok zor bir maçı penaltı golü ile alıp çıkışına devam etti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum