Galatasaray’ın üç yerlisi

Galatasaray tam bir deplasman 11’i ile sahadaydı. Diagne ve Mohamed Mostafa kulübede, Halil Dervişoğlu sahadaydı. Fatih Terim, hem deplasmanda daha etkili olabilmek adına hızlı adamları sahaya atmış, hem de Kerem- Halil- Emre Kılınç ile 3 yerli kuralını uygulamıştı. İşte bu 3 yerli oyuncu dün maça damgasını vurdu.

Trabzonspor savunması üzerinde baskı oluşturan ileri hattaki süratli isimler rakibi hataya zorladı. Nitekim Edgar le’nin kaleciye pasında araya giren Emre Kılınç, Uğurcan’ı avladı. Bu gol ev sahibi ekibin motivasyonunu bozdu. Bordo-Mavililerin bocaladığı bu anlarda Galatasaray ikinci golüne de 3 yerli oyuncunun dayanışması ile ulaştı. Emre Kılınç’ın pasında Kerem hareketlendi, Uğurcan’ın güçlükle çeldiği boşta kalan topu Halil içeri çıkardı ve atağı başlatıp ceza alanına koşu yapan Emre Kılınç skoru bir kez daha değiştirdi.

Trabzonspor 2-0’dan sonra oyundaki etkisini iyice kaybetti. Abdullah Avcı devre olmadan müdahale edip iki değişiklik gerçekleştirdi. Bu hamleler Trabzonspor’u kendine getirdi ve soyunma odasına girmeden gol geldi. Golde Galatasaray savunmasının rakibin santrforu Cornelius’u bomboş bırakmasının da payı büyüktü.

Galatasaray ikinci yarıya Emre Kılınç- Babel ve Morutan- Aytaç Kara değişikliği ile başladı. Sarı-Kırmızılılar topu yine rakibe bırakıp hızlı ataklarla golü düşündü. Trabzonspor ise Yusuf Sarı ve Nwakaeme ile Galatasaray savunmasında gedikler açmaya çalıştı. Konuk ekip, skor üstünlüğünü de kullanarak maçı soğutmaya ve tempoyu düşürmeye başladı.

Bunda da kısmen başarılı oldu. Ta ki bireysel beceri devreye girene kadar. Hamsik’in Galatasaray savunmasını devre dışı bırakıp Nwakaeme’ye topu çıkarması pozisyon bulmakta zorlanan Trabzonspor’a beklediği golü getirdi.

Galatasaray 2-2’den sonra maçı çevirecek pozisyonlar üretmeye başladı. Babel, Berkan ve Halil ile golü aradı. Halil’in kaleciyi geçip ağlara doğru giden topunu, oyuna girdikten sonra Teabzonspor’u canlandıran Yusuf Sarı’nın gelip çizgiden çıkarması maçın kritik anlarından biriydi.

Sonuç olarak Galatasaray, zorlu deplasmandan puan çıkardı, oyun planına bağlı kaldı, sistem futbolunu oturtma noktasında önemli bir sınavı aştı. Trabzonspor orta sahası ise çözülmesi gereken bir sorunun işaretini verdi. Bu sorun da en kısa yoldan, Abdülkadir Ömür’ün bireysel oyundan takım oyununa dönmesi ile mümkün olacak gibi görünüyor.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum