Gizli silah

Tarih tekerrürden ibarettir derler. Sanki bu söz Onyekuru ile Galatasaray buluşmaları için söylenmiş. Nijeryalı futbolcu geçen sezonun devre arasında kiralık gelmiş, Sarı-Kırmızılı takımı kanatlandırmış ve pandemi futbolu vurana ve Monaco onu geri çağırana kadar da Galatasaray’ı uçurmuştu.  

Nijeryalı futbolcu yine geldi ve gelir gelmez de Galatasaray’ı kanatlandırdı. Aykut Kocaman, bir maç önce tarihinde ilk kez 5 gol giyen Başakşehir’de işe savunmayı sağlam tutarak başlamıştı. Gerçekten de konuk ekip kanatları kapattı, savunma göbeğini kalabalık tuttu ve Sarı- Kırmızılılara kendi yarı alanlarında adım attırmadı. 

Çift kilitli, mühürlü bu savunma ancak 44. dakikada Donk’un nefis ortasında Onyekuru tarafından aşıldı. Bir maç önce Gaziantep FK karşısında usta işi vuruşlarla takımını galibiyete taşıyan Onyekuru bu kez kafa vuruşuyla ustalığını gösterdi. İlk yarıda bu pozisyon dışında 3. bölgede varlık gösteremeyen Galatasaray’ı savunmada toparlayan ise Muslera oldu. Marcao’nun sebep olduğu penaltıda Giuliano gibi ustanın penaltısını kurtarmanın dışındaki kritik hamleleriyle de varlığını hissettirdi. 

Fatih Terim, orta sahadan kaynaklanan bu ağırlığı gidermek ve takımı canlandırmak için ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. İlk yarının vasat isimleri Arda ve Etebo’yu aldı, Belhanda ve Mostafa Mohamed’i sahaya sürdü. Bu hamleler temposu düşük ve pozisyonu az maçı biraz olsun hareketlendirdi. Başakşehir, Gulbrandsen ile net bir pozisyonu heba etse de maçın kontrolü Galatasaray’a geçmişti. Belhanda’nın ceza alanına gönderdiği yüksek topa Donk çok iyi yükselip mükemmel vurdu. Hollandalı resmen bir gizli silah! Bir asist ve bir golle Galatasaray açısından pek de keyifli gitmeyen maçın, Onyekuru ve Muslera ile birlikte kahramanıydı. 

Aykut Kocaman, 68. dakikada üç değişiklik birden yaparak durağan oynayan takımını hareketlendirmek istemişti ama geç kalmıştı, tabela 2-0’a gelmişti. 

Galatasaray’da Mostafa Mohamed de siftah yaptı. Genç futbolcu bir yan ortadaki yükselişi ile hava toplarında üstünlük sağlayacağını gösterdi. Onyekuru’nun düşürülmesi ile kazanılan penaltıdaki golü ile de moralli bir başlangıç yapmış oldu. 

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum