Göle’nin Fenerbahçe’si

Yeni Malatyaspor teknik direktörü Sumudica, çok tecrübesiz bir takımı olduğunu belirterek sürekli serzenişte bulunuyordu.

Haksız da değil. Semih, Sadık, Adem, Tetteh gibi isimleri bir kenara koyarsak genç bir kadrosu var Yeni Malatyaspor’un. Süper Lig’in de yaş ortalaması en düşük kadrosu.

Ligin bu en genç kadrosu dün Kadıköy’de koordine hareket eden, enerjik takım görüntüsünden oldukça uzaktı. Kapanmıyor, açık futbol oynuyordu ancak organize atak geliştirme konusunda yeterli beceriyi gösteremiyordu.

Fenerbahçe’de ise durum farklıydı. Teknik sorumlu Zeki Murat Göle, 4-1-4-1 sistemi ile sahaya çıkardığı kadroyu teknik oyuncularla doldurmuştu. Neredeyse kaleci Berke dışında her tercihi ofansa yönelikti. Nitelim gol de Mert Hakan’ın şık pasında sol bek Novak’tan geldi.

Fenerbahçe’de o kadar çok hücuma yönelik isim vardı ki, Samuel sağ beke kaydırılmıştı. Sosa savunma ile irfan, Mert Hakan, Crespo, Mesut dörtlüsü arasında bağlantıyı sağlıyordu. Bu kadar çok teknik oyuncu sahada olunca top da Fenerbahçe’de kaldı. Sarı-Lacivertli orta saha oyunun kontrolünü hemen eline geçirdi ve tecrübesiz rakibi karşısında maçın hakimi oldu. Bunca üstünlüğe karşın ilk yarının sadece tek golle kapanmasının temel sebebi orta sahanın topu santrfor Serdar Dursun’la buluşturma konusundaki beceriksizliğiydi. Aslında bu orta sahaya beceriksiz denemez, onlar topu seven insanlardı ve Serdar’la paylaşmaya pek gönüllü olmadılar.

Fenerbahçe ikinci yarıda oyunu kanatlara açarak rakip savunmanın arasında daha geniş boşluklar yaratmaya başladı. Serdar Dursun daha çok orta almaya başladı ama attığı goller ofsayt engelini bir türlü alamadı. Sumudica da iki takım arasındaki güç dengesizliğini dikkate alarak savunmayı beşledi. Zeki Murat Göle kilitlenen oyunu açmak için önce Pelkas’ı, ardından Zajc ve Valencia’yı sahaya sürdü. Tamamen kendi kontrolünde olan maçı sürpriz bir ters golle yitirmek istemiyordu. Nitekim Valencia’nın pasında gelen Pelkas golü, Fenerbahçe adına işi bitirdi. Maç içinde ve golde sonra bir grubun yönetimi ısrarla istifaya davet etmesi ise kazanılması gereken tek şeyin maç olmadığını gösteriyordu.

Sonuç olarak geçici hoca Zeki Murat Göle, taraftarın istediği kadroyu sahaya sürdü, orta sahaya kim var kim yoksa koydu ve sonuca zorlanmadan ulaştı. Tabii bu galibiyette takımın becerisi kadar, rakibin zayıflığı da rol oynadı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum