Görüntü var ses yok

Başakşehir bu sezonun en sıra dışı takımı. Trabzonspor da 2017 yılının en iyi çıkış yapan ekibi. İyi futbol vadeden maç beklendiği gibi başladı. Dikine oynayan iki takım da orta sahaları hızlı geçti ama iki takımın rakip ceza alandaki öyküleri farklı oldu. Trabzonspor Castillo ve N’Doye ile yüklendi, Yusuf Yazıcı ile uzaktan şansını denedi ama Türkiye’nin en iyi savunma yapılanmasını ilk 45 dakika aşamadı. Aşmayı bırakın zorlayamadı bile.

Başakşehir’in en büyük özelliği olan çoklu-hızlı hücum ise bu kez tek taraflı işledi. Adebayor topu ileride beklemek yerine topla orta sahada buluşup hızlı akınlar gerçekleştirdi ama takım arkadaşları onun bu bindirmelerine yanıt vermekten uzaktı. Visca bile bu yarıda yeteri kadar hızlı katılamadı bu Adebayor merkezli hücumlara. Durum böyle olunca da Başakşehir şampiyonluk yarışının içinde kalmak için kazanmak zorunda olduğu maçın ilk yarısında pozisyon zenginliğine uzak kaldı.

İkinci yarıda da tempo yüksekti. Orta sahalar yine çabuk aşıldı ama bu yarının farkı pozisyon fazlalığının oluşmasıydı. Trabzonspor Yusuf Yazıcı, Başakşehir de Visca ile gole yaklaştılar daha net pozisyon yarattılar. İkinci yarının ilk çeyreğinde oyundan çıkan Adebayor’un yokluğunu hissedip zorlanan Başakşehir, 60. dakikadan itibaren tüm riskleri alarak çok adamla çıkmaya başladı. Ve oyunun tek hakimi haline dönüştü. 66. dakikada Visca’nın şutunda direkten dönen topun Mustafa Pektemek’e çarpıp boş kale yerine üstten dışarı çıkması büyük bir şanssızlık anıydı. Üst üste gelen sağlı sollu ataklardan bunalan Trabzonspor’da Ersun Yanal’ın hamlesi Rodallega’yı sahaya sürmek oldu. Rodallega- N’Doye ikilisi ile ileri çıkan Başakşehir savunmasını geri çekmeyi düşünen Yanal’ın bu planı kısmen işe yaradı. Bu hamle Başakşehir’in çoklu hücumlarını kesmedi ve rakibi huzursuz ederek ritmini bozdu.

Özetle gol sesinin çıkmadığı ama Süper Lig’de az maçta gördüğümüz tempoda bir maç oldu. Top bir o kalede bir bu kaledeydi. Sonuç olarak kazanamayan iki takımdan Trabzonspor Avrupa’ya çıkış şansını, Şampiyonlar Ligi’ni garantilese bile Başakşehir de şampiyonluk ümitlerini kaybetti. Geriye ise yeşermek üzere gelecek sezona bırakılan taptaze umutlar kaldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.