Gümrük’ten çıkış yok

Ligin yenisi olabilir ama aynı zamanda efesi olmaya aday bir takım Fatih Karagümrük. Süleyman Hurma’nın becerikli ellerinde kısa sürede yapılandı, Süper Lig’e çıktı, ardından da adından söz ettirmeye başladı. Hatayspor maçına kadar 5 karşılaşmada yenilgi görmemesi de dişli bir ekip olduğunu gösteriyordu. Galatasaray için zor bir deplasmandı yani. Öyle de oldu.  

Sarı- Kırmızılılar karşılarında özgüveni yüksek, oyunu geniş alanda oynayan diri bir rakip buldu. İlk dakika içindeki Oğulcan’ın yan direkten sonlanan vuruşu dışında ilk yarıda Galatasaray forvetlerine adım attırmadılar. Diagne son haftaların aksine top alamadı ve ileride yalnızları oynadı. Tabii bunda Karagümrük’ün etkili savunması kadar, iki Emre’nin gününde olmamalarının, çok top kaybıyla oynayıp bitirici noktada etkisiz kalmalarının da payı vardı. 

Karagümrük, ilk yarıda rakibinin oyununu bozarken az ama öz ataklarla Galatasaray savunmasına da sıkıntılı anlar yaşattı. 13. dakikada Koray’la bulduğu golün ofsayt gerekçesiyle VAR’dan dönmesi şanssızlık anıydı. Biglia önderliğindeki Kırmızı-Siyahlılar, Aatıf, Ndao, Enzo ile de gol arayışını sürdürdü ama Okan’ın koruduğu kaleyi geçemedi. Bu arada Okan’ın 42. dakikadaki kornerde boşa çıkması yan toplarda sıkıntısı olduğunun işaretini verdi. 

Maçın ikinci yarısı ise baskın bir golle başladı. Alpaslan, Linnes’i geçti, arka direğe ortaladı, Ndao şık vurdu. Karagümrük birkaç dakika sonra ikinci golü de bulunuyordu. Aatıf’ın bu kez sağdan gelen ortasına Sobiech dokunamadı. 

Galatasaray bir türlü oyunun kontrolünü ele alamayınca, çerçeveyi bulmadı şut bile atamayınca Fatih Terim’den altın vuruş geldi. Belhanda, Arda ve Ömer’i aynı anda sahaya sürdü. Bu hamlenin nasıl sonuç vereceği merak edilirken Fatih Terim’e kırmızı kart geldi. Artık söz sahadaki futbolcularındı. Sarı-Kırmızılılar gol için baskı oluşturmaya ve kanat organizasyonları ile Karagümrük kalesini zorlamaya başlamıştı. Maç artık Karagümrük yarı alanında geçen tek taraflı bir karşılaşmaya dönüşmüştü. Galatasaray, etten duvar ören ve bu süreci stratejik oynayan Karagümrük bloğunu son dakikalara kadar aşamadı. Ancak Sarı-Kırmızılılar, son anlarda Diagne’nin ayağından gelen penaltı golüyle umutlansa da Mevlüt’ün 90+11’deki golü 1 puan şansını ortadan kaldırdı.  

Bu sezon lig benzeri olmayan bir süreç yaşıyor. Anlaşılıyor ki sıkıştırılmış, seyircisiz bu lig daha çok sürprizlere gebe olacak. 

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum