Hatadan dönülünce

Galatasaray santrforuna oynamayı sonunda kabullendi. Burak Yılmaz’dan bu yana hücum organizasyonlarının buluşma noktası bu mevki değildi. Falcao geldiğinde bile bu değişmemişti. Ta ki Kayserispor maçına kadar. Sarı-Kırmızılı takım bu maçta belki de 115 yıllık tarihinin en kolay maçında puan vermişti. Bunun ilk sebebi Fatih Terim’in gereksiz bir anda 3 oyuncuyu aynı anda değiştirip takımı birkaç dakikalığına bocalatması, diğeri de santrforunu yeteri kadar beslememesiydi. Terim bu maçtan önemli dersler çıkardı ve Rize’de bunun meyvelerini aldı.

Dünkü maçta da gördük ki, Galatasaray takımı sahada santrfor varken o yokmuş gibi oynamayı bir kenara bırakmış. İlk yarıda kapanan Hatayspor savunmasını açmakta zorlanan, rakip kaleye çerçeveyi bulan şut bile çekemeyen Sarı-Kırmızılı ekip, Hatay seddini santrforu ile topu buluşturması sonucu geçti. Feghouli’nin nefis ortasında Diagne ondan daha güzel bir hareketle, göğsüyle önüne aldı ve çok şık vurdu. Bu gol dışında, sürekli golü arasa da, Emre Taşdemir ve Linnes’i sık sık ileri çıkarıp baskı oluşturdu, Emre Akbaba ile göbekten rakip savunmayı zorlasa da Hatay’ın direncini kırmayı başaramadı.

Maçın ikinci yarısı da Galatasaray’ın kontrolü altındaydı ancak bir farklı skorlar onlar için sıkıntılı olabiliyordu. Kayserispor bunun en yakın örneğiydi. Terim bu nedenle takımını ileride oynattı ve ikinci golü arattı. İlk yarıda müthiş bir gol atan Diagne’nin ikinci yarının başlarında altıpastan kaçırdığı fırsat da bir o kadar inanılmazdı.

Traore, Diouf gibi etkili forvet oyuncularına sahip olan konuk ekip ise ileride çoğalamadı, Galatasaray savunmasını aşamadı. Bunda pozisyon bilgisi yüksek olan Donk ile Marcao’nun uyumu ve Taylan’ın enerjisinin de payı vardı. Bir ara Linnes’in kanadından yüklenerek Galatasaray savunmasını zorladılar ama Santos’un kendi kalesine attığı gol Galatasaray’ı rahatlattı. Hatay’da Gökhan Karadeniz’in oyuna girdikten kısa bir süre sonra kırmızı kart görmesi, ev sahibi ekibin işini daha da kolaylaştırdı. Oyuna son dakikalarda dahil olan genç Kerem de, attığı golle takdir topladı.

Sarı-Kırmızılılarda Emre Kılınç günün beklentileri karşılayamayan ismi olarak dikkat çekti.

Sonuç olarak, ligin yenisi olmasına karşın etkili bir ekibe dönüşen Hatayspor karşısında önemli bir virajı kazasız geçti Galatasaray.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.