İçinden Emre geçen maç

Tarihte ilk kez bir sezon üç devre olarak oynanıyordu. İçinden pandemi geçen, neredeyse üç ay duran futbolun üçüncü devresinin başlangıcıydı dün.

En fazla bir ay yaz tatili yapan futbolcular için verilen bu büyük aranın neler getireceği tam bir soru işaretiydi. Çalan düdük, ligin üçüncü devresinin değil de yepyeni bir ligin başlangıcı gibiydi.

Tribünlerde taraftar yerine taraftarın formalı resimlerinin basılı olduğu kartonlar vardı. Futbolcular biraz kilo almıştı. Takımlar sezon başının savrukluğu içindeydi. Yakın temas konusunda herkes hassastı, sanki sosyal mesafe kuralı sahada da işliyordu.

Fenerbahçe de sıradışı sezona sıradışı bir imza atmış, teknik direktörlüğe Süper Lig deneyimi olmayan Tahir Karapınar’ı getirmişti. Gerçi durumun tuhaflığı bununla da sınırlı değildi. Davul Karapınar’daydı ama tokmak kulübedeki ‘futbolcu’ Emre Belözoğlu’ndaydı. Kimin yaptığının anlaşılmasının zor olduğu ilk 11’in sağ bekinde Dirar, solunda Deniz vardı.

Serdar- Falette’in önündeki Ozan- Gustavo oyunu iki yönlü oynuyordu. Mevlüt’ün arkasında ise Ferdi- Mehmet Ekici- Rodrigues’ten oluşan hücuma yönelik orta saha vardı. İlk dakikalar temasın asgari düzeyde olduğu yan paslarla geçti. Ozan’ın ilk çeyrek dolmadan kırmızı kart görmesi zaten rotasız olan gemiyi kaptansız da bıraktı. Buna karşın 10 kişilik Fenerbahçe ilk yarıda maçın kontrolünü bırakmadı, uzatmalarda üst üste direkten dönen iki şutta gole de çok yaklaştı. Beş oyuncu değişiklik hakkı teknik adamlara takımın yarısına müdahale hakkı vermişti ama Fenerbahçe kulübesindeki Karapınar- Belözoğlu ikilisi tecrübesizliğini gösterdi. Azalan ve yorulan takımı müdahaleyi ancak golü yedikten sonra, 60’ta yaptı. Ama geç kalınmıştı, Mensah’ın şık golü sonrası maçın ibresi konuk ekibi dönmüştü.

Karapınar- Belözoğlu ikilisi 60. dakikada Ferdi- Vedat Muriç değişikliği yaparken tüm sistemi de değiştirdi. Mevlüt- Vedat ile çift santrfora dönerken Deniz’i orta sahaya kaydırıp üçlü savunmaya geçti. Kayserispor bir kişi fazla olmasına rağmen maçı kendi yarı alanında kabul etmişti ve Mensah’ın golüyle iyice geriye yaslandı. Kayserispor’un stratejik oyun planı Fenerbahçe’nin hızlı kanat oyuncularına boş alan bırakmadı, buna Ozan gibi forveti besleyen bir ismin yokluğu da eklenince Mevlüt- Vedat ikilisi top almakta zorlandı. Kulübe, bu kez Mevlüt- Zajc değişikliği ile kanatları tekrar hareketlendirmek istedi ama kapanan Kayserispor’u açmaktan uzaktı. Emre Belözoğlu son olarak kendisi ile Tolga’yı oyuna alarak son şansını denedi. Bu değişiklik işe yaradı, takımın vitesi yükseldi ve Emre’nin kazandırdığı penaltıda Vedat’ın vuruşu skoru eşitledi. Hemen ardından da Gustavo’nun uzaktan attığı gol Sarı-Lacivertlilerin müthiş bir geri dönüş öyküsü yazmasını sağladı.

Sonuç olarak, Fenerbahçe sahasında bir maçta daha puan kaybetmekten Emre’nin taktiksel değişikliği ama daha da önemlisi saha içindeki liderliği ile kurtuldu. Kayserispor ise avucunun içinde olan altın değerinde üç puanı kaybederek ateşi hissetmeye devam etti. Ligde kalmak istiyorlarsa dünkü performanstan daha iyisini yapmalılar.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum