Igor Tudor yeni bir yol açıyor

Kartacalı komutan Hannibal’ın meşhur sözüdür: Ya bir yol bulacağız ya bir yol açacağız... O yol bulamadı, yol açtı, filleriyle Cebelitarık’ı, Pireneler’i, Alpler’i aşıp Çizme’ye girdi.

Galatasaray’ın komutanı Tudor’un önünde de tercih yapması gereken iki yol vardı, o radikal olanı seçti, sistemi değiştirdi, 3’lü savunmaya geçti. Asıl vurucu gücü hücum hattında olan bir takım için aslında doğru bir karar verdi Tudor ama bu sisteme alışık olmayan bir takımın ilk denemesinde zorlanması yüksek ihtimaldi. Nitekim öyle de oldu. Bu sistem tempoyu ve ileride yaratıcılığı arttırdı ama top rakibe geçtiğinde de defolarını gösterdi, ileri hat savunmaya yeteri kadar destek vermediği için Galatasaray 2-0’lık avantajı koruyamadı, maç 2-2’ye geldi. Aslında Galatasaray maçı ilk yarıda 3-0’a getirip Tudor’a ilk galibiyeti ilk yarıda hediye edebilirdi ama 3 kritik hata yaptı. Bruma’nın ciddiyetsizliği ve 3. gol pasını arkadaşlarına vermemesi, Tudor’un hakem tarafından tribüne gönderilmesi ve Chedjou’nun son adam olarak yapmaması gereken hareketi yapması Galatasaray’ın avucunun içindeki maça Antalyaspor’u ortak etti. Aslında Eto’o’suz Antalyaspor bir kanadı kırık kuş gibiydi. Eto’o yalnızlık çekmesin diye Samsunspor’dan alınan köylüsü Mbilla en büyük gol silahıydı. Ama Eto’o’nun köyü nasıl bir cevher kaynağıysa Mbilla ilk yarıda tek başına Galatasaray savunmasını alt üst etti.

İkinci yarıda Antalyaspor’un beraberlik golü geriye çekilen ve topu rakibe veren Antalyaspor’u cesaretlendirdi. Galatasaray bu baskıyı bir süre sonra dengeledi ve atılana kadar Bruma ile yeniden öne geçme fırsatını da yakaladı. Oyunun son bölümü zaman zaman Rus ruleti gibiydi. Her iki takım da öne geçme fırsatları buldu ve o gol uzatmada 10 kişi ile oynayan Galatasaray’dan geldi. Eren Derdiyok özel bir golcü olduğunu fırsat verildiğinde gösterdi. Galatasaray tempo kazandı, heyecan vermeye başladı ve Sneijder’siz de kazanabileceğini gösterdi. Tudor açtığı yolda kararlılıkla ilerleyeceğinin işaretini verdi.

Galatasaray dünkü Antalya galibiyeti ile puan cetvelinde ilk 6’daki takımları yenememe sorununu da çözmüş oldu. Ki bu dünkü 3 puanı daha da anlamlı hale getirdi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum