İskoçya Aslan’ı

Galatasaray bu sezon köklü bir değişime gidiyor. On futbolcu ile yollar ayrıldı, gidecek olan 3-4 isim daha var. Yani bir döneme damgasını vuran, iki lig şampiyonluğu kazanan, iki sezondur ise uzatmaları oynayan kadronun son isimleri de ayrılıyor.

Buna karşılık sekiz transfer yapıldı. Hiç kiralık oyuncu yok içlerinde. Kısa vadede üç senelik bir ekip kuruluyor. Yani yenilenme sürecinde olan bir Galatasaray var sahada. Buna bir de alışık olmadığı bir takvimde Avrupa’ya çıkma zorunluluğu gelince hazırlıksız yakalandı Sarı-Kırmızılılar.

Galatasaray’ı Avrupa’da sıkıntıya sokan diğer bir gelişme ise bireysel hataların çokluğu oldu. PSV maçlarının ardından St.Johnstone karşılaşmalarında da bu süreç devreye girdi. İlk maçta Muslera penaltı yaptırarak İskoçlara kaleyi açmıştı. Dün de İsmail- Diagne işbirliği ile gol geldi, yoksa İskoç ekibinin golü bulması kolay olmayacaktı.

Peki Galatasaray neleri yaptı ya da yapamadı? Öncelikle Fatih Terim, takım organizasyonundaki sıkıntıyı aşmak için iki tecrübeli ismi, Feghouli ve Arda’yı sahaya attı. Top becerisi yüksek bu oyuncularla topu ve maçı kontrol etmeyi planladı. Bu planı Feghouli ve Arda’nın düşük temposuna karşın işe yaradı. Ancak bu ikili ilk yarıda Kerem’in enerjisine ayak uydurmakta zorlanınca İskoçların direnci tam olarak kırılamadı. Diagne’ye fazla top gitmedi, gittiğinde de tabela değişti zaten. Galatasaray etkili paslaşma yaptığında ise St.Johnstone savunmasında ciddi baskı oluşturdu.

Galatasaray rakibinden iyi olduğunun farkında olarak ikinci yarıda da maçı kontrol eden taraftı. Berkan’ın başlattığı akında Arda’nın şık pasına Kerem’in vuruşu maçın en güzel anlarından biriydi. Sahada yürüye yürüye oynayan Arda, oyunda boş yere kalmadığını göstererek hem kendisini, hem kendisine güvenen hocasını, hem de turu kurtardı. Sahanın en iyisi olan Kerem’in Feghouli’ye attırdığı gol ise, bizzat Başkan Burak Elmas tarafından “Kendine kulüp bul” denilen Feghouli’nin veda sayısı gibiydi.

Sonuç olarak Galatasaray, PSV maçlarında olduğu kadar çok bireysel hata yapmadı (Yaptığında da golleri yine yedi ama bu kez az yaptı ve yedi), takım oyununu oturtma konusunda mesafe kaydetti ve skora gitti. Sarı-Kırmızılı takım maç oynadıkça daha iyi olacaktır.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum