İstemek ve almak

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi maç öncesi, “Her şey, herkes bize karşı. Rizespor düzeldi, o da bize karşı” diye çekincesini dile getiriyordu. Gerçekten de Sergen Yalçın kulübeye koyacak yedek oyuncu bulamamış, 21 kişilik kadroyu kuramamıştı. Karşılaşma başladığında ise tahminlerin dışında bir ilk yarı izledik.  

Beşiktaş oyun planı rakibe 3. bölgede baskı uygulamak, Rizespor’u çıkarmamak ve uzaktan şutlarla golü bularak rakibin direncini maçın hemen başında kırmaktı. Bu plan ilk 45 dakikada tuttu, Bülent Uygun’un gelişiyle toparlanan ve maç öncesi rakibini korkutan Rizespor, Beşiktaş baskısını bir türlü kıramadı. Siyah-Beyazlıların tutmayan tek planı uzaktan şutlarla golü bulma düşüncesiydi. Rizespor kalecisi Gökhan bu girişimlere izin vermedi. Buna karşın Beşiktaş, 2’si ofsayt ve elle oynama nedeniyle iptal edilen, biri tabelayı değiştiren üç golünü de hücum organizasyonları sonucu buldu. Beşiktaş’ın bu sezon kolu, kanadı olan Ghezzal son çizgiye inip Nkoudou’ya öyle bir top çıkardı ki, Nkoudou bunu atamasa ayıp olurdu. 

Aboubakar, Cenk ve Larin’in yokluğunda ‘gezen santrfor’ olan Gökhan Töre enerjisi ile rakip savunmayı şaşırttı ama kendi de geçen hafta olduğu gibi ofsayta düşme şaşkınlığından kurtulamadı, bu yüzden Ljajiç’in nefis golü de güme gitti. Ljajiç çok çok iyi değildi ama son haftalarda üzerine koyarak performansını artırmaya devam etti. Atiba bir dinamo gibi çalıştı, kendi takımını ustaca yönetti.  

Dorukhan, Rosier’in yokluğunu aratmamaya çalışırken savunma çok az hata yaptı. Josef ise savunmanın önündeki kilit olmaya devam etti. Kendi alanından çıkamayan Rizespor ise evindeki maçta en etkisiz devrelerinden birini, neredeyse gol pozisyonu yaratamadan bitirdi. 

Rizespor ikinci yarıda daha diri başladı ve ilk kez net pozisyonlar üretti ama burada Ersin devreye girdi. Futbolda şans da önemlidir ve Ersin’in kafasına çarpan topun dışarı gitmesi de genç kalecinin şansıydı. Beşiktaş bu tehlikeli atağın dönüşünde de golü buldu ve maçı kopardı. Gökhan Töre çaprazdan şık bir golle Beşiktaş’ı çok üstün olduğu maçta skor olarak da rahatlattı. 

Karşılaşmanın yıldızı Ghezzal ise maç başındaki taktiği son dakikalarda hayata geçirdi, uzaktan nefis bir gole imza attı.  

Sonuç olarak Beşiktaş, kadrosunda çok eksiği olsa da sahadaki oyuncularının yüksek formuyla ve başarılı taktiksel oyunuyla hak ettiği üç puanı aldı, zirvedeki pozisyonunu korudu. Son bir not. Beşiktaş 3-0’dan sonra msç bitti havasına girdi ve bunun faturasını az daha pahalıya ödeyecekti. Duran toplardan iki gol yemesi ise ciddi bir uyarıdır. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.