Jesus’un test maçı

Başakşehir ligin en “sağlam” takımı. Oyun planını sahaya en iyi yansıtan, birbiri ile en uyumlu ekibi. Güçlü bir savunması, etkili bir orta sahası, süratli bir forvet hattı var.

Jesus, ligin bu en çetin ceviz takımına karşı sistemini 3-5-2’ye çevirdi, Valencia- Batshuayi ile çift santrfora döndü. Portekizli hocanın amacı rakibin güçlü savunma duvarını bu şekilde aşmaktı ancak bu o kadar kolay değildi. Fenerbahçe’yi kendi takımı kadar iyi tanıyan Emre Belözoğlu tedbirlerini almıştı. Başakşehir, çift santrforu besleyecek yolları tıkamıştı. Kanatlar bekleri aşamadı. Orta sahada gol paslarını atacak olan Crespo ve İrfan Can’ı kilitledi. Başakşehir özellikle Crespo’ya tedbir almıştı ve Biglia, Crespo’yu neredeyse her top geldiğinde faulle durdurdu.

Fenerbahçe, sahanın her yerinde basan ve kendi yarı alanında etkili bir savunma yapan rakibi karşısında alışıldık hale gelen “hücum futbolunu” bu kez oynayamadı. Birbirini tartan ve birbirinin dengesini bozamayan takımlar ilk yarıyı fazla hata yapmadan tamamladı.

Stratejik bir 90 dakikaya dönen maçta hocaların dokunuşları önemli hale gelmişti. Yaşlı kurt Jesus mu yoksa çıkışta olan genç hoca Belözoğlu mu bu strateji maçını kazanacaktı?

Belözoğlu, Serdar- Chouiar değişikliğini yaptı. Jesus ise zorunlu İsmail Yüksek- Arao değişikliğinin ardından 74. dakikada üç hamle birden yaptı. Batshuayi, Valencia, İrfan Can’ın yerine Pedro, Rossi, Emre Mor’u sahaya sürerek pozisyon bile bulamayan hücum hattını yeniledi. Bu hamle kilitlenen ve 0-0’a bağlanan oyunda Fenerbahçe’yi biraz olsun hareketlendirdi ancak bu, Başakşehir savunmasını aşmak için kolay değildi. Emre Belözoğlu, savunma sistemine güveniyordu ve ikinci değişikliği de forvetten yaptı, Traore’yi çıkarıp Aleksic’i aldı. Ancak bu hataydı. Başakşehir’in savunma ile orta sahası yorulmuştu. Hücum presle kaleci Volkan’ı hatalı topa zorlayan Fenerbahçe, Arao ile kazandığı topu Rossi ile ağlara gönderdi ve Başakşehir’in geçilmesi zor savunma hattını bir dış şutla aştı. Emre Belözoğlu golden sonra iki değişiklik yaptı ama iş işten geçmişti, oyuna müdahalede Jesus’un tecrübesini aşamadı.
Fenerbahçe dün Başakşehir karşısında sadece 3 puan kazanmadı, aynı zamanda sürekli saldırarak golü arama planının dışında, kendisine denk rakipler karşısında stratejik oynayıp kazanmayı da test etmiş oldu.

Bu maçın diğer kazancı ise Altay’dı. İlk toplarım gol olması nedeniyle eleştirilen Altay, Başakşehir’in uzatmada bulduğu kaleyi bulan ilk şutunu mükemmel çıkararak üç puanın gelmesine katkıda bulundu.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum