Kabullenirsen yarışamazsın!

Beşiktaş büyük balığı aslında Fenerbahçe derbisinde kaçırmıştı. 3-0’ı koruyamayıp 3-3’e razı olmuş, 1 puana razı olarak zirveden iyice uzaklaşmıştı. İkinci darbe hafta içinde geldi. Kaptanın gemiyi terk edeceği ortaya çıktı. Derbide psikolojik yenilgi, ardından hocanın gitmesi ile gelecek sezon kartların yeniden karılacak olması Kayserispor deplasmanında sahaya yansıdı.

Şenol Güneş, maç başlamadan önce Hikmet Karaman’a “Notlarını okuma, ben gördüm” diye espri yaptı. Ama müsabaka başladığında anlaşıldı ki Güneş notların tamamını görememişti! Tecrübeli hoca, Isimat-Mirin’i kesip stopere Medel’i koydu ama savunmadaki gediği yine kapatamadı. Ev sahibi ekip çok kolay gol pozisyonlarına girdi. Dorukhan’ın müthiş çıkışının durması ve Atiba’nın yaşı nedeniyle maçın ilerleyen dakikalarında zorlanması genç-yaşlı uyumunun örnek ikilisine nazar değdirdi. Oysa Dorukhan ilk yarıda forveti sık sık beslemiş, Atiba da yine golünü atmıştı.

Kartal, tıpkı derbide olduğu gibi üstün olduğu ilk yarıdaki performansından uzaklaşıp ikinci yarıda ‘çaresizliğe’ düştüğü dakikalar yaşadı. Caner’in ortadan gelen golünü saymazsak doğru düzgün reaksiyon bile gösteremedi. Böylesine bir kabullenilmişlikle şampiyonluk yarışının içinde kalmak zaten söz konusu olamaz...

Maç tempolu ve bol pozisyonluydu. Kaleci Karius öne çıkan isimlerden biriydi. Quaresma kopuk kopuk oynadı, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda ayakta kalamaması onu günün vasatları arasına itti. Burak çok hareketliydi ama Kayserispor belli ki bir hafta ona çalışmıştı. Sarı-Kırmızılı oyuncalar Burak’ın sevdiği koşu koridorlarını hiç açmadı.

Kayserispor nispeten ortada giden ilk yarıda pozisyonlar buldu ama golleri ikinci yarıdaki baskısıyla elde etti. Özellikle Deniz, hemen her büyük maçta olduğu gibi yine çok etkili oynadı. Hikmet Karaman’ın dersine iyi çalıştığı ortadaydı. Etkili bir santrforu olsaydı Kayserispor Beşiktaş karşısında 2’den daha fazla gol üretebilirdi.

Sonuç olarak derbide ikinci yarıda hem oyuna hem de şampiyonluk yarışına havlu atan Beşiktaş, gidişatı değiştirecek gücünü kaybettiğini Kayseri’de bir kez daha göstererdi. Bu da Kara Kartal ile zirve arasına kapanmazı zor bir mesafe koydu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.