Kolay maç var mıdır?

Kağıt üzerinde kolay bir maçtı Galatasaray için. Her ne kadar yönetimi değişip hırslı bir başkan seçilse de, takımın başına Prosinecki gibi tecrübeli hoca gelse de Kayserispor’un eti budu belliydi. Ama Galatasaray’ın avucunun içindeki maçları verdiği de bu sezonun klasiğiydi. Ankaragücü maçı örneği rakibi küçümsemenin ve maç bitmeden kazandım demenin yanlış olduğunu hatırlatıyordu.

Galatasaray ilk 11’ince mecburi değişiklikler vardı. Saracchi’nin yerine Linnes, Lemina’nın yerine Belhanda, Falcao’nun yerine de Adem Büyük sahadaydı. Sarı- Kırmızılılar maça istekli başladı ve yaptığı baskı etken bir gol getirdi. Mariano’nun nefis ortasında Adem Büyük’ün ondan da güzel golü Galatasaray’ı öne geçirdi. Ardından da Donk’un göğsüyle düzeltip dönerek attığı enfes gol geldi.

İlk yarının mutlak hakimi olan Galatasaray’ın topla oynama oranı 71-29’du ama bu üstünlük gol pozisyonu zenginliği getirmekten uzaktı. Buna karşın doğru düzgün atak organizasyonu geliştirmekte bile zorlanan Kayseri’nin tartışmalı bir penaltı pozisyonu ve Muslera’nın karşı karşıya çıkardığı iki pozisyonu vardı ve Galatasaray’a rehavete kapılırsa neler olacağının uyarısını yapıyordu.

Galatasaray ikinci yarıda da oyunu kontrol eden ekipti. Rakibin zayıflığı nedeniyle olsa gerek tempo yükseltmeye gerek duymadan oynadı. Başarılı bir hücum organizasyonu sonrası gelen Feghouli golü gelince maçı zihninde sanki bitirdi. Pedro Silva, Mario Situm ve Mesanoviç ile toparlanan Kayserispor bu rehavetin faturalandırdı ancak gol sayısını artıracak kadro zenginliğinden yoksundu.

Sonuç olarak Galatasaray kağıt üzerindeki kolay maçı ön görüldüğü gibi kolay kazandı. Muslera, Donk, Mariano, Adem, ikinci yarıda Feghouli öne çıkan isimlerdi. Diğer bir kazanç ise Belhanda’ydı. İkinci yarıdaki performansı dikkate değerdi.

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum