Krizden önce son çıkış

Bir maçtan daha fazlasıydı. Maç içinde maç, hesap içinde hesap vardı. Beşiktaş derbisinde hırpalanan Tudor ve öğrencileri için tıpkı sezonun ilk maçı olan Kayserispor karşılaşması gibi ya herro ya merro müsabakasıydı. Tudor için biçilen kefenlerle çıkmışlardı sahaya. Kaybederlerse Tudor’un Galatasaray’daki futbol ölümü gerçekleşecekti.

Akhisar da kolay takım değildi. Trabzonspor’a tarihinin en ağır yenilgilerinden birini yaşatmıştı. Kontratak ustasıydı yani. Galatasaray tempolu başladı ancak ceza alanında etkili olamadı. Gol değil pozisyonu bile yoktu. Oyun, orta oyununa döndü. Derken Muslera yine bir yan ortada çuvalladı. Seken top Maicon’dan ağlara gitti. Gol hanesinden Maicon (kendi kalesine) yazısına aldanmayın, gol Muslera’nındı. Galatasaray’ı gol de kendine getirememişti. Akhisar o Trabzon’da akın akın gelen Akhisar değildi. Bir tek aksayan Linnes’in kanadından gelebiliyorlardı. Ama Galatasaray da sezon başındaki Galatasaray değildi. Serdar Aziz ve Fernando dışında ortalamanın üstüne çıkan futbolcu yoktu koca ilk yarıda. Hele bir de Muslera ileri çıkıp Olcan’dan yine hatalı bir gol yiyince Türk Telekom’a hüzün çöktü.

Tudor soyunma odasına istifa çağrısı ile giderken kulaklarında Fatih Terim seslerini de duyuyordu.

İkinci yarıya Galatasaray öyle tempolu başladı ki, Akhisar baskıyı görünce çözüldü. Beş dakikada gelen iki gol tribünleri de oyuna dahil etti. Akhisar hocası Okan Buruk’un sahadan atılması ile gelen avantaj ise Gomis’in gördüğü kırmızı kartla uçup gitti. Ama Denayer’in son çizgiye inip Belhanda’yla ağlara giden gol bu hayati maçta Galatasaray’a altın değerinde üç puanı getirdi. Son 10 dakika ise Akhisar’ın baskısı ile Galatasaray açısından hem korkulu anlar hem de rakibin savunma arkasında doğan fırsatlarla geçti. Feghouli’nin golü de bu fırsatın bir ürünüydü. Ve sonuç olarak Galatasaray müthiş geri dönüşüyle olası krizi öteledi.

Bir söz de Ultraslan’a. Sahaya sırtı dönük 8-10 tribün abisi ile maçtan alakasız, sahaya tesir etmeyen bu taraftar modeli Anadolu’da bile kalmadı. Devre arasında diğer tribünlerden Ultraslan’a gelen sert tepki de Türk Telekom Stadı için belli ki son uyarıydı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.