Lüküs hayat

Yedi yıllık kupa hasreti, peş peşe gelen başarısızlıklar yokmuş gibi geldi stada Fenerbahçe taraftarı. Sezonun ilk maçıymış gibi, yeni bir sayfaya ilk notu düşecekmiş gibi doldurmuştu tribünleri. Sarı-Lacivertli takım da bu büyük destekle yeni bir başlangıçmış gibi başladı maça.

17.dakikaya kadar Fenerbahçe’nin sağlı sollu atakları vardı. 4-1-4-1 oynayan Trabzonspor, yoğun baskı karşısında hatlarını birbirine yaklaştırmış, geriye yaslanmıştı. İki bek Samuel ve Szalai ileri çıkıyor, Fenerbahçe çok iyi kapanan Trabzonspor savunmasında bir boşluk yaratmaya uğraşıyordu. Seyirci desteği ile gelen bu baskıya karşın Trabzonspor sakin kalıp hızlı çıkışlarla golü düşünüyordu. Ancak Fenerbahçe’nin bu göreceli baskısı pozisyon üretmekten uzaktı. Top santrfor Serdar Dursun’a gelmiyordu.

17.dakikada İrfan Can Kahveci’ye çıkan kırmızı kart ve hemen ardından gelen Trabzonspor golü maçın hikayesinin ortasından geçti. Zorbay Küçük’ün faul bile çalmadığı pozisyonda VAR uyarısı ile kırmızı kartı çıkarması tartışmaya açıktı. Birçok hakem benzer pozisyonlarda kasti faul kararı vermezdi. Fenerbahçe, ligin lideri karşısında 10 kişi kalınca güç dengesi Trabzonspor lehine değişti. Karttan birkaç dakika sonra gelen Nwakaeme golü Fenerbahçe’nin gardını iyice düşürdü. Bu güç dengesizliğine rağmen Fenerbahçe skoru eşitleme şansı buldu ama golü bulamayınca ilk yarı düdüğü ile ümitleri de sona erdi. Zajc’ın devrenin bitiş düdüğü sonrası hakemin atağı bitirmeden düdük çalmasına tepki olarak öylesine vurduğu topun filelere gitmesi ise ilginç bir andı. Bir taraftarın sahada 70-80 metre rahat rahat koşup hakeme saldırması ise ciddi bir güvenlik zaafıydı.

Trabzonspor oyun planı basitti. Kontrollü oynuyorlar, sakin kalıyorlar, topu kazandıklarında top çevirerek maçı soğutuyorlardı. Skor avantajı ve bir kişi fazla oynama lükslerini sonuna kadar kullandılar. Nwakaeme ve Visca beklere yakın oynayıp defansif yardımda da bulunurken orta sahada Abdülkadir Ömür enerjik koşuları ve müthiş pas dağıtımları ile Trabzonspor’u yönetti. Ancak Trabzonspor’un bu fazla rahatlığı pahalıya patladı. Zajc 71.dakikada bir duran topta kafa golüyle skoru 1-1’e getirerek futbolda rehavete yer olmadığını gösterdi. Bitti denen maç yeniden başladı.

Maçın son bölümü açık oyuna döndü. Trabzonspor galibiyet için daha fazla ileri çıkmaya başladı. Nwakaeme’nin boş kale yerine direğe nişanladığı top gol olsa hedefine de ulaşacaktı. İsmail Kartal 85.dakikada son bir koz olarak sakatlıktan yeni dönen Mesut Özil’i sahaya sürdü ama yıldız futbolcu henüz futbola dönmemişti.

Sonuç olarak Fenerbahçe 10 kişi kalmasına rağmen pes etmedi ve beraberlik golünü üretti. Trabzonspor ise kazanabileceği bir maçta bir puanla yetindi. Lüküs Hayat müzikali misali heybesindeki puanların lüksünü sürdü.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum