Maç seçersen…

Galatasaray’ın iki yüzü var gibi. Avrupa’da başka oynuyorlar, ligde başka. Sanki futbolcular maç seçiyorlar!
Perşembe günkü Lokomotiv maçıyla pazar günkü Karagümrük maçı arasında dağlar kadar fark vardı. Galatasaray’da Fatih Terim; Ömer Bayram, Emre Kılınç ve Babel’i sahaya sürerek rotasyona gitmişti. Ancak bu değişiklikler Galatasaray’a dinamizm getirmekten uzaktı. Koca ilk yarı boyunca Sarı-Kırmızılıların tek ciddi gol pozisyonu vardı. Emre Kılınç koşuyor, rakip orta sahayı bozuyor ama hücumda verimli olamıyordu. Babel EYT’li gibiydi. Emekliliği gelmiş de yaşa takılmıştı! Takımdan ayrı düz koşular tabirinin vücut bulmuş haliydi.

Kerem ve Halil koşup duruyor ama olgun atak geliştiremiyordu. Fatih Terim; Mostafa Mohamed, Diagne, Feghouli gibi tabelayı her an değiştirebilecek isimleri ilk 11’de düşünmediği için hücum gücü zayıf bir takım ilk yarı boyunca keyifsiz bir oyunla 45 dakikayı ziyan etti.

Karagümrük ligin sert ekiplerinden biri. Ne yapacağını bilemiyorsunuz. Dün o ısıran, rakibi alt üst eden hali yoktu sahada. Orta alanda hakimiyet kuramadı, ileride çoğalamadı. Pesiç’le net bir pozisyon buldu ama burada da Ömer Bayram’ın son andaki müdahalesi ile bu fırsatı kaçırdı.

Galatasaray ikinci yarıda da topu kontrol ediyor ancak skoru değiştirebilecek baskıyı kuramıyordu. 62. dakikada Terim’in hamlesi geldi, Mohamed’i ve Feghouli’yi sahaya almak istedi ama Emre Kılınç- Feghouli değişikliğinden tabela kalkmasına rağmen son saniyede vazgeçti. Belki 8+3 kuralı kafasını karıştırdı! O son andaki kararı da Terim’e pahalıya patladı. Emre Kılınç’ın hatalı pasını kapan Borini, bir dakika önce oyuna giren Bertolacci’yi gördü, onun şık şutu da Karagümrük’ü beklemediği bir anda öne geçirdi. Terim, 6 dakika sonra Emre Kılınç- Feghouli değişikliğini yaptığında iş işten geçmiş, tabela değişmişti.

Fatih Terim, kayıp giden maça son bir hamle yaptı. 79. dakikada Diagne, Morutan, Barış Alper’i aynı anda aldı, çift santrfora döndü. Bu, radikal bir değişiklikti. Klasik bir santrfor olmayan Halil’in oynadığı 4-1-4-1’den Diagne- Mohamed’in olduğu 4-4-2’ye dönülmüştü. Kaleci+dörtlü savunma+Berkan dışındaki hücuma dönük 5 oyuncu da değişmişti. Ancak süre çok daralmıştı. Tüm vurucu gücüyle sahada olan Galatasaray baskıyı kurmuştu ancak Karagümrük’ün zaman isimli çok güçlü bir müttefiki vardı, zamanla el ele vermişti. Fakat güçlü silahları ile bastıran Galatasaray, Mohamed ile golü buldu. Zaman yeterli olsaydı yani değişiklikler daha önce yapılsaydı bir gol daha bulabilirdi. Tüm hatlarıyla yüklenirken bir kontratak da yedi ama Muslera karşı karşıya pozisyonda Pesiç’e izin vermedi.

Sonuç olarak Galatasaray ligdeki inişli çıkışlı grafiğini sürdürdü. “Maç seçmeye” devam ederse sürdürecek gibi de görünüyor. Tabii Fatih Terim’e şunu da sormak lazım; Cidden rotasyonun gereği var mıydı milli ara öncesi?

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum