Maçın iki kazananı vardı

Maç öncesi yapılan anketlere ya da bahis oranlarına bakacak olsaydık kupa Fenerbahçe'nindi. Ancak üç kupada mücadele edip ikisini kaybetmek Fenerbahçe'nin konsantrasyonunu bozmuştu. Bir de Pereira'nın “kulübeye çekerek” yapmaya çalıştığı disiplin uygulamaları takımı yormuştu. Caner hocanın kararlarına “isyandan” zaten tesislere bile giremiyordu. “Sakatım” demesine rağmen Sivas'a zorla götürülüp tribünde oturtulan Van Persie dün ilk 11'deydi ama zihnen ve fiziken sezonu bitirmişti.

Gökhan Gönül'ün kulübeye çekilmesi de bu hoca- futbolcu çekişmelerinin yeni bir halkası olarak algılandı. Buna bir de Fenerbahçe yönetiminin Türkiye Kupası'na mesafeli bakışını (Son örnek: Volkan'a final öncesi ameliyat izni verilmesi) ekleyince Sarı-Lacivertlilerin Pereira dışında çok iştahlı olmadığını gördük.

Galatasaray ise bu maça sezonu kurtarma karşılaşması olarak bakıyordu. Hem bir kupayla sezonu noktalamak, hem de Avrupa kupalarına katılma hakkını alıp cezayı Avrupa Ligi boyutunda eritme fikri Sarı-Kırmızılıları motive ediyordu. Maçın ilk yarısında da bu dengeler ve bakış açısı açıkça kendini gösterdi. Daha çok inanan, motive olan Galatasaray ilk 45 dakikanın hakimiydi.

Riekerink stratejik bir karar alarak Semih'i sağ bek oynattı ve ona zaman zaman aksayan Denayer'e yakın oynatarak destek olma görevini verdi. Fenerbahçe forvetleri bu kalabalık orta bloğu aşmakta zorlandı. Selçuk- Emre ikilisi yine uyumlu bir görüntü sergilerken Alman Milli Takımı'na çağırılan Podolski ileri uçun en etkilisiydi. Sinan- Yasin ikilisi tutuk olmasa maç ilk yarıda bile kopabilirdi.

Maçın ikinci yarısında Pereira, hayalet Van Persie yerine Fernandao'yu oyuna soktu. Galatasaray'da ise Sneijder'in yerine Chedjou girdi, Selçuk da Hollandalı'nın görev bölgesine kaydırıldı. Fenerbahçe ikinci yarıda daha derli topluydu ve oyunda dengeyi kurdu. 61. dakikada Ba'nın direkten dönen vuruşu ile skora ortak olmaya da yaklaştı. Pereira dengeye gelen maçı açmak için Markoviç'i sahaya sürdü.

Riekerink'in karşı hamlesi Sinan'ın yerine Sabri'yi almak oldu. Hollandalı teknik adam skorun avantajına da oynadı ve maçı kilitlemeyi seçti. Bu denklemi açacak tek isim Nani olabilirdi. Sağlı sollu ortaları ile Galatasaray savuma hattını zorladı da ama o son hamleyi yapamadı. Maçın iki kazananı vardı: Galatasaray ve Riekerink. Hollandalı çalıştırıcı gelecek sezon için kendisine kredi açtı...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.