Newton, Bulut oldu

Trabzonspor için, daha doğrusu Newton için köprüden önce son çıkıştı Fenerbahçe maçı. Olası bir mağlubiyet, İngiliz teknik adamın zaten zayıf olan kredisinin tamamen bitmesi demekti. Maç başladığında görüldü ki Newton bu son dersine iyi hazırlanmıştı. Fenerbahçe’nin oyun planını alt üst edecek taktiği ilk yarıda harfiyen uyguladı. Trabzonspor, 8. dakikada Samatta ve Valencia’nın vuramadığı top dışında pozisyon vermedi Fenerbahçe forvetine. Bordo- Mavililer Abdülkadir Ömür liderliğinde kendi yarı alanını iyi kullanıp rakibe pozisyon vermediği gibi kontrataklarla da tehlikeli olmaya çalıştı. Gol ise Fenerbahçe savunma hattındaki uyumsuzluk sonrası geldi. Lemos ile Sosa’nın anlaşamadığı pozisyonda topu kapan Afobe Trabzonspor’u öne geçiren golü kaybetti. 

Fenerbahçe ilk yarıda rakibi baskı altına almaktan uzaktı. Bunun en önemli sebebi kanatların etkisizliğiydi. Valencia takımı ileri taşıyacak performanstan uzaktı. Pelkas ise uğraşıyordu ama takımın yenisi olmanın acemiliği ile ağırlığını koyamıyordu. Santrforun arkasında oynayan Ozan Tufan da göbekten değil kanattan çıkan Trabzonspor savunmasına baskı yapamayınca Fenerbahçe 3. bölgede etkili olamadı.  

Sarı- Lacivertlilerin gol noktasındaki sorununu stoper Tisserand çözdü. Kornerden gelen topa çok iyi yükselip vurdu, direğe çarpan top ön direk dibindeki Serkan’a çarpıp ağlarla buluştu.  

Beraberlik golüyle maçtaki psikolojik üstünlüğü eline geçiren Fenerbahçe skor üstünlüğünü de yakaladı. Organize atakta Pelkas, Gustavo’dan gelen topa çaprazda, ilk yarının tutuk ismi Valencia vurdu ve Fenerbahçe’nin müthiş geri dönüşünü taçlandırdı. Erol Bulut’un bekleri ileri çıkarması Sarı- Lacivertli ekibin ileride çoğalmasına ve maça ağırlığını koymasına neden oldu.  

Futbolda pandemi sonrası çok önemli bir değişiklik oldu, takımlara 5 oyuncu değiştirme hakkı verildi. Takımın neredeyse yarısını değiştirme şansı veren bu karar, hoca faktörünü çok ön plana çıkardı. Teknik adamlar sahaya istediği müdahaleyi yapma şansını yakaladı. 1-0’dan 2-1’e gelen ‘satranç maçında’ söz sırası Newton’a gelmişti.  

Bu anlarda hamleyi yapan Newton değil Bulut oldu, Cisse’nin ardından Mert Hakan ve Novak değişiklikleri ile oyunu kontrol etmeyi sürdürdü. Hemen ardından da 3. gol geldi ve Trabzonspor’un direnci kırıldı. Cisse’nin golünden sonra Fenerbahçe tek kale oynamaya başladı. Tecrübesiz bir hoca olan Newton, değişiklikleri zamanında yapamayınca maçın kontrolünü tamamen kaybetti. Çok adamla atak üstüne atak geliştiren Fenerbahçe farkı daha da açacak pozisyonları zorlamaya başladı. Bu dakikalarda Uğurcan’ın diri kalması farkı açılmasını engelleyen en önemli etkendi.  

Sonuç olarak ilk yarıyı kontrol eden Trabzonspor ikinci 45 dakikayı takım olarak ve teknik kadro olarak iyi yönetemedi. Yeni kurulan bir ekip olan Fenerbahçe ise takım olma yolunda dev bir adım daha attı. 

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum