Pandemi sezonu

Süper Lig’de 15 maçta 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 mağlubiyet alan İttifak Holding Konyaspor için kritik bir maçtı. Teknik direktörleri İsmail Kartal maç öncesi yaptığı açıklamada oyunu çirkinleştirmeyeceklerini söyleyerek açık futbol oynayacaklarının mesajını vermişti. Galatasaray’da ise 7 eksik vardı. Marcao, Emre Kılınç, Arda Turan, Omar, Etebo, Feghouli ve Falcao maç kadrosunda yoktu. Maç başladığında görüldü ki İsmail Kartal galibiyet için çıkmıştı ve çoklu adamla hücum ediyordu. Galatasaray savunması üzerinde baskı oluşturan rakibi karşısında Luyindama’nın akıllı oyunu ile sağlam durmaya çalıştı ama hızlı ataklar karşısında bocaladı. Saracchi’nin Daci’ye yaptığı penaltı öncesinde ofsayt olması şanstı. Daci’nin hakem tarafından ofsayt diyerek iptal edilen ancak VAR’dan dönen golü ise Galatasaray açısından şanssızlıktı. O pozisyonda Luyindama’nın topun önüne atlarken sırtına dönmesi ise bir stoper için yanlış bir müdahale şekliydi. 

Sarı-Kırmızılı takım maçta ancak ilk yarının sonlarına doğru rakip kalede tehlike yaratabildi. Diagne kaçırdığı iki net pozisyonun ardından devre biterken topu filelerle buluşturdu. Bu devrede Galatasaray’ın rakibi üzerinde baskı kuramamasının orta sahanın etkisizliği ile bağlantısı vardı. Belhanda’nın Arda’nın doldurduğu liderlik rolüyle alakası yoktu. Emre Akbaba, Oğulcan ve Ömer ise vasatı aşamamıştı.  

Maçın ikinci yarısı ise şok bir golle başladı. Galatasaray savunmasını ilk yarı boyunca rahatsız eden 19 yaşındaki Kuzey Makedonyalı Daci, Konyaspor’u bir kez daha öne geçirdi. Galatasaray geriye düşmesine rağmen reaksiyon veremiyordu. Fatih Terim’in yokluğunda kulübede oturan Levent Şahin, 67. dakikada Ömer Bayram- Emin Bayram ve Saracchi- Emre Taşdemir hamlesini yaptı. Bu değişiklik Galatasaray kulübesinde yeterli hamle oyuncusu olmadığını da gösteriyordu. Nitekim değişiklikler Galatasaray’ı ateşleyerek maça ortak edecek etkiyi yaratmaktan uzaktı. Nadir gelişen kalabalık ve organize Galatasaray atağında ise gol geldi. Diagne hemen her penaltıda olduğu gibi cılız bir atış kullandı, kaleci kurtardı. Bu pozisyonda Sehic’in ileri çıkması ve atışın tekrarlatılması Diagne’yi kurtardı, Senegalli tekrar atışında eşitliği yakaladı. 

Arda Kardeşler, 3. dakika sonra bu kez penaltı düdüğünü Konyaspor için çaldı. Uğur’un golü skorda yeniden geriye düşen Galatasaray’ın inancını kırdı. Sarı-Kırmızılı kulübe son bölümde Luyindama- Babel değişikliği ile tüm riskleri aldı ama atı alan Üsküdar’ı geçmişti. Kravets’in son dakikalardaki golüne 90+4’te Oğulcan ile karşılık verilse de netice değişmedi. Konyaspor’un Beşiktaş’ın ardından Galatasaray’ı da dörtlemesi ise ilginç bir nottu. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.