Penaltı olmasa

Beşiktaş için altın tepside gelen bir maçtı. 21 takımlı ligin 21.’si olan Kayserispor’u yenerse 2.5 yıl sonra lider olacaktı. Biraz da bu iştahla olsa gerek baskılı bir futbolla başladı Beşiktaş. Kanatlarda Larin ve N’Koudou, santrforda Güven, onun arkasında Mensah ve Atiba vardı ancak bu hücum organizasyonu karşısında bir duvar buldu.  

Sarı-Kırmızılı ekip evinde değil de Vodafone Park’ta oynuyor gibiydi, katı savunma yapıyordu. Bunda, ana kadrodan birçok ismin sahada olamaması da bir etkendi. Siyah-Beyazlılar ise en skorer iki ismini, Aboubakar ve Ghezzal’ı çok arıyordu. Kayseri’nin kapandığı, Beşiktaş’ın göreceli olarak baskın oynadığı ilk yarının tek net pozisyonu bir penaltıydı. Fırat Aydınus’un tereddütsüz çaldığı penaltı VAR’daki Cüneyt Çakır tarafından da onaylanınca Aydınus tekrar izlemeye bile gerek görmeden atışı kullandırdı. Lung’un yokluğunda kaleyi koruyan genç kaleci Doğan’ın doğru köşeyi tahmin edip topu çıkarması Mensah’ın şanssızlığıydı. 

Maçın ikinci yarısında da tablo farklı değildi. Kayserispor oyunu kendi yarı alanında kabul ediyor, Beşiktaş’ın cılız ataklarını kolaylıkla savuşturuyordu. Sergen Yalçın, 62. dakikada oyuna müdahale etti ve Güven’i çıkarıp Hasiç’i sahaya sürdü ancak haftalar sonra sahalara dönen Boşnak futbolcu, fark yaratacak, düğümü açacak gibi değildi. Uzatmalarda attığı gol, Hasiç adına önemli bir moraldi. Yalçın ardından Mensah- Necip değişikliğine giderken bir açından da kulübesinin yetersizliğini göstermek istiyordu, kulübede skoru değiştirecek sihirli ayaklar yoktu. Bu ayaklar belki Oğuzhan’da vardı ama o bunları kullanmayı bırakalı da çok olmuştu. En azından Sergen Yalçın öyle düşünüyor olmalıydı ki Oğuzhan’ı son dakikalarda oyuna attı. 

Beşiktaş’ın tempo yükseltmesine izin vermeyen ve maçı kilitleyen Kayserispor, bu kez gol aramayı düşünmeye başladı. Henrique, Kanga, Lennon ile gelişen ataklar cılızdı ve Ersin’e gelmeden durduruldu. 

Kayserispor savunmasını bir türlü aşamayan Beşiktaş’ta Vida belki yine kurtarıcı olacaktı ama Larin’in ondan önce topa müdahale etmesi ve dışarı atması kaçan en net fırsattı. Son dakikalarda VAR’ın uyarısı ile gelen Fırat Aydınus’un ikinci penaltı kararı olmasa Beşiktaş’ın gole ulaşacağı da yoktu. N’Koudou bu kez kaleci ve topu farklı köşelere göndererek Kartal’ı yıllar sonra zirveye taşımış oldu. 

Kayserispor ise bu performansı ile bu sezon da düşmenin en güçlü adaylarından biri olduğunu gösterdi. 

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum