Pereira’ya zor soru

Baştan söyleyelim; Pereira sistemle ilgili sorulardan sıkıldım diyor ama Fenerbahçe sahada yanlış sistemle oynuyor. Dünkü 3-4-3 saha dizilimi, Antwerp gibi zayıf bir takım karşısında bile işe yaramadı.

Üçlü savunma anlayışı bu kadroda tutmuyor, bu ortada. Pereira’nın bir an önce ısrarından vazgeçip Mesut Özil’i daha verimli kullanabileceği, onu merkeze alan bir anlayışa geçmesi lazım. Takımda bir süper star var ama onu kullanacak bir anlayış yok. Mesut Özil, al-ver futbolcusudur. Bunu da dünyada en iyi yapanlardan biridir. Topu hızlandırır, oyunu derinleştirir ama bunun için Mesut’un kanatta değil de sağında- solunda, önünde- arkasında al-ver yapacağı isimler olmalı. Bu sistemde ve bu mevkide Mesut’dan ancak Turist Ömer olur.

Fenerbahçe maça şok bir golle başladı. Gol atamadığı için Antwerp’e kiralanan Samatta, Fenerbahçe’de atamadığı golü Fenerbahçe’ye attı. Ancak Sarı- Lacivertliler maça ağırlığını koydu ve ilk yarının mutlak hakimi oldu. Valencia’nın biri penaltıdan iki golünün dışında bir de kaçan penaltı vardı. Valencia ve Osayi-Samuel’in iştahına Berisha ayak uydursaydı maç ilk yarı kopardı. Burada Berisha’nın Fenerbahçe’nin futbolcusu olmadığını da söyleyelim.

Fenerbahçe ilk yarıdaki üstünlüğünün rahatlığı ile ikinci yarıya çıktı ama bu anlayıp Antwerp’i maça ortak etti. Tıpkı Beşiktaş gibi kornerden yediği golle skor 2-2’ye geldi ama Fenerbahçe bu gole rağmen kendine gelemedi.

Pereira takıma şoklama yapmak için dört değişiklik birden yaptı. Bu hamle Fenerbahçe’yi biraz toparlar gibi oldu ama son anlardaki baskı beklenen galibiyet golünü getirmedi.

Sonuç olarak Fenerbahçe, Antwerp’ten çok daha iyi bir takım. Rövanşta bunu skora yansıtma şansı daha yüksek olacaktır.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum