Reklamları izlediniz

Hırvatistan karşısında iki pas bile yapamayan, turnuvanın en zayıf halkası olduğumuzu bize hissettiren kadroyu -Burak değişikliği dışında- sahada görünce ne düşünmeliyiz? Fatih Terim’in kadroya inancımı mı yoksa kadrodaki çaresizliğini görmeliyiz?

Benim gördüğüm çaresizlikti. “Zayıf halkan kadar güçlüsün” derler. Biz de en zayıf halkadan koptuk. Mehmet Topal ilk golde kendi kendini tutuyordu ve üzerinden geçen topa eliyle bile uzanamadı, Morata rahat rahat vuruşunu yaptı. İkinci golde de uzaklaştırmak isterken Nolito’ya asist yaptı Topal.

Kör-topal savunma ile bu kadar oldu. Ömer Toprak olsa, hadi onu geçtim Yalçın Ayhan, Mahmut Tekdemir olsa daha farklı olabilir miydi? Kalede diğer Volkan bulunsa bu goller yenir miydi? Tabii ki bilemeyiz ama herhalde bundan kötü olmazdı. Bu çaresizliği tercihleriyle biraz da Terim’in kendisi yarattı.

Zayıf olduğumuz yerden çözüldük ama asıl mesele güçlü olduğumuz yönlerimizi ortaya koyamamamızdı. Turnuvanın en iyi orta sahalarından birine sahip olmamıza rağmen potansiyeli olan bu isimlerden uyumlu bir takım yaratamadık.

En büyük hayal kırıklığı Arda Turan’dı. “Reklamdan reklama koşmaktan dermanı kalmadı” esprilerini haklı çıkaracak bir performans sergiledi.

Bundesliga’nın en iyi oyuncularından biri olan Hakan Çalhanoğlu öyle rezil iki maç çıkardı ki San Marino Ligi’ni bile hak etmedi.

Orta sahanın göbeğindeki Selçuk- Ozan ikilisi de şaşılacak bir hızla sinek ikiliye dönüşüverdi. Oğuzhan’ın durumu da farklı değildi.

Forvette ise fazla beklentimiz yoktu, öyle de oldu.

Top ayağına geldiğinde etkili olan İspanya ise bildik futbolunu oynadı. Rakibin oyununu bozmaktan da çok uzaktık. Böyle olunca bizim gibi gol atma konusunda sıkıntılı İspanya bile bol bol gol attı.

Aslında bizim finallere gelmemiz bile mucizeydi. Elemelere kötü başlamış, ardından “Nasılsa elendik” diyerek kadroda ciddi revizyona gitmiş ve 2018 Dünya Kupası’na hazırlanmaya başlamıştık. Euro 2016 finalleri sürpriz bir şekilde geldi.

Bu genç kadro, finallerin değişen statüsü nedeniyle yine bir mucizeye imza atıp üçüncü de olabilir ama belli ki bu kadronun pişmesi için daha zamana ihtiyacı var.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.