Rekor

Seri galibiyet yakalayarak rekor kıran Galatasaray’ın gücü usta ayaklarından geliyordu. Bu ustaların başında gelen Icardi ilk yarıda karşı karşıya iki pozisyonda topu filelere gönderemedi oysa Galatasaray’ı iyi çözmüş, iyi kapanan ve pozisyon vermeyen Kasımpaşa karşısında bunlar altın fırsatlardı.

Galatasaray’ı asıl zorlayan ise Mertens’le oynama alışkanlığıydı. Belçikalı futbolcunun yokluğunda Galatasaray hücum hattı, açık denizde pusulasız yol alan gemi gibiydi. Mata bu görevi üstlenmeye çalıştı ama sadece 20 dakika dayanabildi. Okan Buruk, Mata’nın yerine Yunus’u kaydırdı ama o da beklenen pasları atmada, gol vuruşu yapmada ön plana çıkamadı. Selçuk İnan’ın kanatları kapatan ve pas trafiğini kesen oyun planı da eklenince ilk yarı tat vermeyen bir Galatasaray ortaya çıktı.

Sarı-Kırmızılılar rakip kalede Icardi’nin pozisyonları dışında fazla etkili olamadı ama buna karşın rakibe de pozisyon vermedi. Kasımpaşa, Muslera’nın koruduğu kaleyi ilk yarıda hepi topu iki kez yokladı, onlarda kaleci çalıştırma antrenmanı kıvamındaydı. Dörtlü savunma ve önlerindeki iki ön libero geçilmesi zor bir savunma hattına dönüşmüştü.

Okan Buruk ikinci yarıya Yunus- Zaniolo değişikliği ile başladı. Büyük umutlarla alınan ama bir türlü Demirspor’daki performansının çeyreğine bile ulaşamayan Yunus’un yerine giren Zaniolo’nun iştahı, oynama isteği genç oyuncuya da ders gibiydi. Nitekim galibiyet golü de Zaniolo’dan geldi. Genç İtalyan, Rashica’ya verdiği topu aldığında yaptığı koşuyla en uygun pozisyona gelmişti, vuruşu da usta işiydi. Buruk’un oyuna aldığı Rashica- Zaniolo ikilisi maçı da aldı.

Galatasaray, ikinci golü atıp maçın kalan süresini rahat geçirebilirdi ancak gerek hücum organizasyonundaki vasatlık, gerekse Kasımpaşa’nın başarılı savunması tribünleri gerdi. Uzatmalarda Kasımpaşa’nın beraberlik golü için ileri çıkması ise Galatasaray’a maç boyunca bulamadığı boş alanları verdi. Gomis ve Barış biraz becerikli olsa tabela değişebilirdi.

Sonuç olarak Galatasaray seri galibiyetlerine devam ederek Süper Lig rekorunu kırdı ve tahtında oturmaya devam etti.

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum