Saat bilmecesi

Futbolda da yeni normale dönüş heyecanı haftaya başlıyor. Topun dönmesine, sezonun bitirilmesine karar vermek kolay olmadı aslında. TFF, gri alandayken bu kararı vererek önemli bir risk aldı ama sonuçta kamuoyunu aldığı karara ikna etti.

Bu süreçte, maçların Antalya ya da İstanbul gibi tek bir merkezde oynatılmasından play-off’a kadar birçok seçenek gündeme geldi. Sonuçta kalan sekiz haftanın seyirci hariç herkesin kendi evinde oynayacağı maçlarla tamamlanmasına karar verildi.

Cuma günü top dönecek, futbol hasreti bitecek ama akıllarda hala bazı soru işaretleri de yok değil. Mesela maçların tamamlanması kararında dik duran TFF, sürecin yol haritasını belirlemekte biraz zorlandı. Bunda, hükümetle ve Bilim Kurulu’yla ortak çalışma yürütme zorunluluğunun ve zorluğunun da payı vardı. Bir gün önce haftasonu sokağa çıkma yasağı ilan edip ertesi gün bunu iptal etmek gibi hesapsızlıklardan TFF de etkilendi. Mesela maçların başlama saatleri bu nedenle tam bir bilmeceye dönüştü. Federasyon gece maçlarını 21.45 olarak açıkladı ama İçişleri Bakanlığı restoran ve kafeteryaların gece 22.00’ye kadar açık kalabileceğini duyurdu. TFF’nin maç saatleri ile kafe-restoranların ne alakası var diye düşünmeyin, çok yakından var. Süper Lig maçları için Digiturk satın alan 1.5 milyon civarındaki beIN Sport abonesinin azımsanmayacak bir bölümünü bu tür işletmeler oluşturuyor. Milyonlarca insan maçları bu mekanlardan takip ediyor. TFF ile İçişleri Bakanlığı arasındaki koordinasyonsuzluk, yüksek sayıda futbolseveri maçların ilk 15 dakikasını izlemeye mahkum ediyor-du.

TFF, bu tuhaflığı gidermek için 21.45 maçlarını 21.00’e aldı ama hükümetten buna paralel bir açıklama gelmedi. Kafe- restoranlar Covid-19 tedbirleri kapsamında yine 22.00’de kapanacak. Ortaya yine tuhaf bir durum çıktı.

Biz bu saat düzenlemesinden şunu anlıyoruz, anlamak istiyoruz; TFF- Hükümet anlaştı, kafe-restoranların kapanma saati 23.00’e çekilecek, insanlar maçları izledikten sonra evlerine dağılacak. Ama İçişleri Bakanlığı’ndan hala bu yönde bir düzenleme gelmedi. Oysa süreci daha koordine bir şekilde yürütmek, belirsizliği gidermek yönetim becerisinin ta kendisidir. Olması gereken, iki kurumun da bu açıklamayı peş peşe ya da ortak yapması ve yol haritasını son dakikaya bırakmadan net olarak ortaya koymasıdır. Şimdi tribüne gitme şansı kalmayan, evinde de beIN Sports’u olmayan milyonlarca insan, maçların ikinci yarısını nasıl izleyebileceğini bilemiyor.

Ha, bir olasılık da şu: TFF saat uygulamasını hükümetten bağımsız aldı! O zaman saatler yeniden revize edilecek ve maçlar 20.00’ye çekilecek demektir.
Bize de bekleyip görmek düştü.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum