Sahanın pembe çizgisi

Osmanlı’nın sahasının zemini felaketti. Pembe saha çizgileri ile yapılan makyaj da zemini kurtarmıyordu. Yüzüne bakılacak gibi değildi. Hal böyle olunca yıldızlarından yeterince verim alamadı Beşiktaş. Quaresma gibi starları köy yoluna girmiş Ferrari gibi saplanıp kaldılar ağır sahaya.

Beşiktaş’ı bu çıkmazdan kurtaran isim Talisca oldu. Beşiktaş’ın Demba Ba ve Gomez’den sonra bulduğu bu ‘Harika kiralık’ oyunun başlarında öyle şık bir gol attı ki, Siyah-Beyazlılar kör dövüşüne dönüşmesi muhtemel maçta inisiyatifi eline aldı.

Osmanlıspor bugünkü formu ile o Avrupa’da ses getiren halinden oldukça uzak. Afrika Uluslar Kupası’na giden 2 yıldızının yokluğundan mı, bir sezonluk işi yarım devrede yapmanın getirdiği rehavetten midir bilinmez, pek varlık gösteremediler. Başkent ekibinin müthiş bir kalecisi var. 10 saniye içinde 3 kurtarış yapmak her baba yiğidir harcı değil. Buna karşın gol ümidi iyi bir golcü olan ama artık yaşını başını alan Webo. Maçın son 10 dakikasında vites yükselttiler ama Webo’nun bu çabaya bir katkısı olmadı.

Tamam, kötü zemin Kartal’ın etkili oynamasına hep imkan vermedi ama Beşiktaş’ın sıkıntılar da bir yere gitmedi! En önemli mesele forvette. Cenk tek vuruşlarda çok çok etkili bir isim değil. Son dakikada nefis bir gol attı ama bu vuruştan 10 dakika önce de taca çıkan vuruşu ile saç baş yoldurdu. Ama asıl mesele ileride çok fazla yalnız kalması. En yakın arkadaşına 10-15 metre mesafede ve bu haliyle katkı vermesi de kolay değil. Şunu şimdiden söyleyebilirim, sezonun sonunda Beşiktaş’ın en çok gol atan futbolcusu Cenk olmayacak! İkinci ciddi uyarı ise kondisyonla ilgili. Son 10 dakika hariç düşük bir tempoda oynandı maç. Ve Beşiktaş oyun temposunu yükseltmekte zorlandı. Bu arada savunmada Gökhan’ın çok fazla adam kaçırması da sarı alarm düzeyinde.

Yeni transferlere gelince. Babel skora bir katkı yapmamasına rağmen isabetli bir transfer olacağını gösterdi. Takımla ‘tanıştıkça’ katkısı da artacaktır. Mitrovic ilk etapta kendini 18’e attı ama uyumlu bir ikiliye dönüşen Marcelo- Tosic ikilisinden birini nasıl keser, açıkçası bilemiyorum.

Özetlersek Beşiktaş ligin en zorlu deplasmanlarından birinden Talisca ile kazasız belasız döndü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.