Santrforsuz üç gol

Fenerbahçe gibi yeni kurulan takımların zamana ihtiyacı vardır. 18 transfer yapan Sarı-Lacivertlilerin ideal kadrosunu bulması için de biraz süre gerekiyor. Bu yolda da sık sık kadro değişiyor. Erol Bulut’un ilk maçlarda ilk 11’de oynattığı isimleri daha sonra satış listesine koyması gibi kadroda düşünülmeyen Serdar Aziz’in sahaya çıkmasına bu nedenle çok da şaşmamak gerekir. İdeali bulana kadar herkesin bir şansı oluyor. Ama şunu söylemek gerekir ki, Erol Bulut’un iskeleti yavaş yavaş netleşmeye başladı. Gökhan’ın yokluğunda Sangare vardı. Serdar Aziz ve Pelkas, sahadaki 7 yeni isim arasındaydı. Fenerbahçe’nin oyun kurgusu da oturma yolunda mesafe kaydetmişti.

Fenerbahçe maçın ilk dakikalarında atak futbolu ile rakip üzerinde baskı oluşturdu. Soldan Caner, sağdan Sangare atakları ile Göztepe savunmasının dengesini bozdu. Bu anlarda topun santrfor Samatta ile buluşturulamaması golün gecikmesine neden oldu. Perdeyi açan gol ise penaltıdan geldi. VAR hakeminin verdiği penaltıyı Sosa’nın gole çevirmesi konuk ekibi rahatlatır gibi oldu ama Göztepe’nin Guilherme ile eşitliği sağlaması maça dengeyi getirdi.

İlk yarıda ibreyi Fenerbahçe’ye çeviren isim, Göztepe’ye eşitliği getiren penaltıya sebep olan Serdar Aziz’di. Altıpasta bomboş pozisyonda bırakılmasının faturasını hemen kesti.

Fenerbahçe ikinci yarının hemen başında Samatta ile ner bir fırsatı kullanamadı. Sarı- Lacivertlileri 3 puana yaklaştıran gol, Ozan’ın ortasında Pelkas’ın vuruşundan geldi. Valencia’dan sonra Fenerbahçe’nin sahadaki en etkisiz elemanı olan Yunan futbolcunun hemen ardından çektiği şut gol olsa, Pelkas maçın kahramanına dönüşebilirdi.

Göztepe 2 farklı yenilgiye rağmen maçı bırakmadı. Serdar Aziz’den kurtulan İdeye’nin kaçırdığı fırsatın ardından Guilherme’nin golü geldi. Bu gol sonrası ise maç karşılıklı ataklarla ve fırsatlarla serbest bir evreye girdi. Sinan’ın pasında Cisse’nin topu boş kale yerine dışarı atması ve hemen ardından Cisse’nin kaleciyle karşı karşıya pozisyonda günün başarılı ismi İrfan Can’ı aşamaması Fenerbahçe’nin maçı koparıp 3 puanı cebine koymasını ve kalan süreyi güle oynaya tamamlamasını engelledi.

Son bölümde Göztepe’nin baskısı vardı ama Serdar Aziz’in savunmadaki liderliği Fenerbahçe defans hattını ayakta tuttu.

Sonuç olarak Fenerbahçe önemli bir deplasmanda 3 puanı 3 golle aldı. Pelkas golünü attı ama takımın yenisi olarak zamana ihtiyacı olduğunu gösterdi. Caner, Serdar Aziz, Gustavo, Sosa ve Ozan, takım ortalamasının altına düşmeyeceklerini ortaya koydu. Fenerbahçe açısından en büyük artı, Samatta ve Cisse’nin gol vuruşu yapamadığı maçta, santrforsuz 3 gol bulabilmesiydi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.