Saracchi ve Sekidika

Başakşehir, Fenerbahçe ve Alanya’nın kazandığı, aynı saatte başlayan Trabzonspor- Kasımpaşa maçında Karadeniz ekibinin ilk dakikalarda farkı yakaladığı haftada Galatasaray için zirve yarışında var olma karşılaşmasıydı Denizlispor müsabakası. Olası bir puan kaybı Galatasaray’ı hem puan hem de moral olarak geriye atacaktı. Bu hassas durumdan da olsa gerek Sarı- Kırmızılılar maça çok istekli başladı. Özellikle Saracchi ile sok kanattan atak üstüne atak geliştirdi. Denizlispor teslimiyetçi değildi ve kontralarla Galatasaray savunma sisteminin sinir sistemini zorlamaya çalıştı.

Yüksek tempoda ve yüksek konsantrasyonla başlayan maçta kilidi açan isim Emre Akbaba oldu. 253 gün sonra attığı gol ise sanki ilk yarının bitiş düdüğüydü. Golle birlikte o yüksek tempo yerini kontrollü ve durağan bir futbola bıraktı.

Maçın ikinci yarısı Falcao’nun golüyle başladı. 2-0 normalde rahatlatıcı bir sonuçtur ama bu Galatasaray için geçerli değil bu sene. Kendisini zirvenin bu kadar uzağına atan da, son bölümü yönetememesi, dağıttığı puanlardı ve dün de geleneğini zorladı Galatasaray. Muhammet Özkal’ı altıpasta kaçırıp yediği gol skoru 2-1’e getirdi, sonrası korku tüneliydi. Bu bölümde Sedat Şahintürk’ün şutunu adeta uzayarak çıkaran Muslera skoru 2-2’ye gelmekten, Galatasaray’ı da krize girmekten kurtaran aktör olarak sahneye çıktı.

Maçın son bölümü ortadaydı ve iki takım da gole yakındı. Fatih Terim yerinde oyuncu değişiklikleri ile yorulan takımı oyunda tuttu.

Yeni transfer Saracchi sahanın en iyisiydi. Enerjisi, motivasyonu ile ilk 11’in değişmezi olacağını gösterdi. Linnes aylar sonra yeni transfer gibi döndü takıma. Biraz ürkek biraz özgüvensiz gibiydi ama son bölümde açıldı, takım oyununa uyum sağladı. Donk kritik iki hamlesi ile üst düzey pozisyon bilgisinin meyvesini yedi.

Lemina- Seri ikilisi gösterişsiz ama verimliydi. İlk yarı dökülen Feghouli ikinci yarıda toparladı. Falcao golünü atarak görevini yaptı.

Emre Akbaba kondisyon eksikliği ile oyunda fazla kalamadı. Sekidika ise 5 dakikalık performans süresi içinde bile “Benim kumaşım iyi” mesajını verdi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum