Şifre çözüldü

Süper Lig’in lideri Alanyaspor, aynı zamanda ligin en çok koşan takımı. Fatih Terim, Çağdaş Atan’ın bu enerjik takımı karşısında kadroda revizyona gitti; Arda, Belhanda ve Feghouli’yi kulübeye çekti. Emre Kılınç, Etebo, Emre Akbaba, Babel dörtlüsünün orta sahayı tutacağını öngördü ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Bu dörtlü fark yaratmaktan uzaktı. Gerçi Babel’in şık pasında Emre Kılınç’ın kaleciyle karşı karşıya kaldığı nefis bir atak vardı ama ilk yarı boyunca başka da net pozisyon yaratamadı. Buna karşın ilk 45 dakikada Alanyaspor da pozisyon bulma konusunda fazla becerikli değildi. Bu devrenin karşılıklı golleri duran toplardan geldi. Önce Falcao’nun penaltısı, ardından Babacar’ın frikiği takımları soyunma odasına 1-1’lik eşitlikle gönderdi ama Galatasaray bir eksikle girdi devreye.

Etebo’nun kırmızı kart görmesi Galatasaray’ın oyun planını değiştirdi. Fatih Terim, penaltı golü dışında ortalarda görünmeyen Falcao ile sakatlık sonrası ilk maçında varlık gösteremeyen Emre Akbaba’yı oyundan aldı. 10 kişilik Galatasaray’ın ileri ucunda Falcao vardı. Emre Kılınç- Belhanda- Ömer Bayram üçlüsü orta sahayı koordine ediyordu. Bundan sonrası ise zor olandı çünkü Galatasaray 11 kişi ile zorlayıp hataya zorlayamadığı Alanyaspor savunmasını bu kez 10 kişi ile fiziksel ve taktiksel olarak yıpratıp gol bulmaya çalışacaktı. Sarı- Kırmızılılar rakibinden daha hızlı, daha güçlü olmalı, 12 kişiymiş gibi oynamalıydı.

Konuk ekip, Bakasetas yönetiminde akıllı ve sakin bir planla maça ağırlığını koymaya başladı. Salih Uçan, Gamarra, Babacar, Tzavellas, Davidson topun Alanyaspor’da kalmasını sağladı ve Galatasaray’ın kontrolü ele almasına engel oldu. Sarı- Kırmızılılar Alanyaspor baskısını kırıp 70. dakikada Belhanda ile golü de buldu ancak Babel’in elinin gol vuruşundan önceki pozisyonda  topla temas etmesi güç bela bulunan bu kıymetli sayının uçup gitmesine yol açtı.

Sonuç olarak, topu Galatasaray’dan alırsanız Aslan’ın bileklerine kelepçe vuruyorsunuz demektir. Sezon başı ile şu an arasındaki fark bu. Rakipler şifreyi çözdü. Şimdi sıra Terim ve ekibinde, yeni bir kod yazmaları gerekiyor...

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum