Sivas Kartal’ı

Beşiktaş için kolay bir deplasman değildi Sivas. Nitekim ev sahibi ekip, Vida’nın yokluğunda Montero- Welinton ikilisini ciddi şekilde zorladı. Kanatlardan gelen her yüksek topa vurdu Sivassporlu futbolcular. Sivas’ın golü de böyle bir ortadan geldi, ilk yarıda başka goller de gelebilirdi. Yatabare, Fajr, Henrique, Hakan Arslan yüksek performansları ile yıldızlarını devreye sokan Beşiktaş’ın maçı alıp götürmesine izin vermedi.

Savunmasında sorunlar yaşayan Beşiktaş ilk yarıda orta alanda da zorlandı. Necip tüm gayretine rağmen Atiba’nın yüksek performansına ayak uydurmakta zorlandı. İlk yarıda farkı yaratan isim ise Ghezzal oldu. Geçen sezondaki büyük futbolunu anımsatan bir oyun sergileyen Ghezzal, son çizgiye inip altıpasa çıkardığı topla golü hazırlayan isimdi. Burada Atiba ve Teixeira’nın topu gol vuruşu için daha uygun olan Batshuayi’ye aktarmadaki becerisi de göz ardı edilemezdi.

Ghezzal, ilk yarısı başa baş giden maçta ibreyi Siyah-Beyazlılara çeviren isim oldu. Umut’un nefis ortasında o kadar sert bir kafa şutu çekti ki, Muammer bu vuruşu kesemedi.

Ligin iyi ekiplerinden olan ve direnç seviyesi yüksek Sivasspor ikinci yarıda yavaş yavaş baskısını kurdu. Temposu düşen Beşiktaş geriye yaslandı ve bu anlarda Rosier’in toparlanması, Necip’in yerine de Josef’in girmesi ile savunmadaki gediği kapadı. Önder Karaveli, Teixeira- Güven hamlesi ile kritik bir anda ikinci değişikliği yaptı ve Sivasspor’a dönmeye başlayan maça müdahale etti. Nitekim Güven girer girmez etki yarattı, Beşiktaş’ı 3. bölgeye taşıdı ve penaltı aldırdı. Batshuayi’nin penaltı golü Beşiktaş’ı rahatlatan vuruş oldu.

Sivasspor, iyi kapanan ve topu kendinde tutan Beşiktaş karşısında pozisyon üretme becerisini göstermekten uzaklaşmaya başladı. Siyah- Beyazlılar ise Güven’in getirdiği enerji ile Sivas baskısını kırıp rakip kalede daha çok görünmeye başladı. Direkten dönen topları gol olsa farklı bir skora da ulaşabilirdi. Son dakikalarda Fajr ile gelen gol, Sivasspor’a bir umut ışığı yaktı. Yükselen tempoda iki takım da hiç olmadığı kadar pozisyonlar bulmaya başladı. Ev sahibi ekibe puan getirebilecek şutta ise Ersin’in müthiş kurtarışı vardı.

Sonuç olarak Beşiktaş zaman zaman tempo problemleri yaşadığı maçta Ghezzal’ın üretkenliği, Atiba’nın liderliği, Güven’in enerjisi ve Önder Karaveli’nin doğru oyuncu değişiklikleri ile zorlu maçı kazanmayı bildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.