Sosa Krallığı

Trabzonspor son şampiyonluğundan bu yana şampiyonluğa hiç bu kadar yakın durmamıştı. Takviye edilen kadrosuyla sezona iyi de başlamıştı ama talihsizlik paçasından yakaladı Fırtına’yı. Abdülkadir Ömür, Yusuf Sarı ve Ekuban’ın sakatlıkları takımı kalbinden vurdu.

Bu eksikliklerin boyutu büyük maçlarda net bir şekilde ortaya çıktı. Dün Beşiktaş karşısındaki Trabzonspor, Abdülkadir Ömür ve Ekuban’sız yüzde 50 güç kaybetmiş gibiydi. Oyunu kurma, tempoyu ayarlama ve topu kontrol etme noktasında iki starın eksikliği çok derin hissedildi. Günü kurtaran ise Sosa oldu.

Topu daha çok ayağında tutan, geliştirdiği organize ataklarda Oğuzhan ve Burak’la gole çok yaklaşan Beşiktaş, oyunun kontrolünü elinde tutuyor, ev sahibine bırakmıyordu. Orta alanda Dorukhan- Atiba ikilisi oyunu çift yönlü oynuyor, N’Koudou ve Caner ceza alanına tehlikeli toplar indiriyordu. Baskı altında kalan Trabzonspor’u rahatlatan isim, eski bir Beşiktaşlı olan Sosa oldu. Kullandığı frikikte Dorukhan’ın golü ağlarla buluştu. Hemen ardından Sosa’nın şutu Necip’e çarpıp kaleciyi şaşırtıp ikinci kez filelere gitti. Sosa imzalı bu iki golle maçın seyri de gelişti.

Trabzonspor ikinci yarıda daha özgüvenli olarak sahadaydı ve pozisyon zenginliği yaratmayı başardı. Ünal Karaman’ın ilk 11’de şans verdiği Kamil Ahmet, yeni bir yıldız adayı ışığı verdi. Abdülkadir Parmak enerjisi ile orta sahayı takımına kazandırdı. Nwakaeme belki gününde değildi ama Beşiktaş savunmasına zor anlar yaşattı. Bordo- Mavililer açısında asıl sıkıntı, santrforları Sörloth’a uzak kalmalarıydı. Top en uçtaki adama geldiğinde en yakın Trabzonsporlu genelde görüş alanının dışında oluyordu. Hal böyle olunca topla daha çok geniş alanda buluşan Sörloth yanlız kaldı ve etkisi azaldı. Buna karşın 64. dakikadaki gol vuruşu gibi ceza alanı içinde buluştuğunda fark yaratan bir santrfor olacağını gösterdi. Trabzonspor, Sörloth’a daha yakın oynayıp onu topla ceza alanında buluşturmayı başardığında skor katkısındaki artışı görecektir. Nwakaeme’nin, Uğurcan’ın çok akıllı bir hamle ile başlattığı atakta tüm sahayı katedip attığı gol ise müthişti.

Sonuç olarak Trabzonspor, iki ciddi eksiğine rağmen bir derbide farka gitmeyi başardı. Seçim sürecine giren Beşiktaş ise takım olarak da kriz sürecine girdi. Pas futbolunu benimsetmeye çalışan Abdullah Avcı’ya birisi “O kadro bu kadro değil” dese bari. Maçı pas değil gol kazandırır. Beşiktaş’ın kaleyi bulan ilk şutunun golle sonuçlanmasını Avcı’nın iyi analiz etmesi lazım. Yoksa hem Avcı’ya hem Kartal’a bu sene haram olacak...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.