Suyu çıkan maç

Futbol bir açık hava sporu. Dış etkenler sahayı etkiler. Hepsine kabul ama futbol bir sutopu da değil. Dün İzmir’de oynanan maç futbolla sutopu arası bir spordu.

Hal böyle olunca teknik futbolcuları fazla olan, kontratakta süratli isimlere sahip olan Galatasaray’ın eli kolu bağlandı. Verilen ince pasların bazılarında su birikintisine takılan top bazen boğulma tehlikesi bile yaşadı, durum o haldeydi! İkinci yarıda kontratağa çıkarken Sinan verdiği pasa yetişip topu suyun içinden yine kendi çıkardı. Frikik ustası Selçuk ceza yayı üzerindeki serbest vuruşta kayıp düştü. Göztepe’nin Borges ile kaçırdığı penaltı da yüksek ihtimal zeminin kötülüğündendi.

Maçın ilk yarısında bu kötü zemine göre oldukça yüksek bir tempo vardı. Göztepe, Galatasaray’ı yüksek tempoda oynamaya zorlayarak fiziksel avantajını kullanmaya çalıştı. Ağır zeminin de zorlaması buna eklenince Galatasaray üstünlük kuramadığı bir 45 dakika yaşadı. Bu devrede akılda kalan, özgüven abidesi Muslera’nın kötü zeminde yaptığı riskli hareketlerdi.

Maçın ikinci yarısında Galatasaray yavaş yavaş oyuna ağırlığını koymaya başladı. Onyekuru’nun daha sonra ofsayt bayrağı kalkan vuruluşunda kaleci Beto’nun müthiş kurtarışı Galatasaray’ın maça dönüşünün işaret fişeğiydi. Göztepe’nin kaçan penaltısı sonrası rakibin oyundan düşmesi Galatasaray’a aradığı golü getirdi. Feghouli- Mariano atağında Sinan’ın göğsüyle attığı gol tabelayı değiştirdi ve bu ağır zemin için çok ciddi bir avantajı Galatasaray’a getirdi.

Yasin’in girmesi ile toparlanan Göztepe’de Jerome’un direkten dönen topu maçın da dönüşü gibiydi. Aylar sonra kulübede oturan Fatih Terim, yorulan Selçuk’un yerine Donk’u alarak karşı hamle yaptı. Son bölümde Onyekuru yine karşı karşıya bir pozisyon buldu ama zemin nedeniyle istediği vuruşu yapamadı.

Sonuç olarak Galatasaray, ligin en zorlu deplasmanlarından birinden 3 puan çıkarmayı başardı. Belhanda’sız da kazanabileceğini gösterdi. Feghouli yükselişine devam etti. Linnes bir nazar boncuğu daha aldı. Sinan ise “Forvet isteriz” tezahüratlarına inat “Ben varım ya” demeyi sürdürdü.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum