Takım gayretli hocası formsuz!

Fenerbahçe yarım kalan eski defterleri kapatıyor. Belgeseli için bile kulübe sokulmayan Alex de Souza, maç öncesi takımı ziyaret edip FBTV’de programa çıkıyor, çok değil 7-8 ay önce kovulan Aykut Kocaman çiçeklerle karşılanıyor. Kısacası Fenerbahçe’de güzel şeyler oluyor. Olmayan tek şey ise sahadaki futbol. Uğraş var, istek var, inanç var ama ortada hala, “Tamam, işte bu” dedirten futbol yok. Fenerbahçe bal yapmayan arı misali uğraşıp duruyor ama üretime geçemiyor. Çünkü bitmek tükenmek bilmeyen değişimler, her maçta sahaya sürülen farklı farklı 11’ler bir şeylerin olmadığının göstergesi aslında.

Ersun Yanal, Dirar’ı sağ beke alarak başladı maça. Yeni transfer Zajc ilk kez sahadaydı. Kalede yeniden Volkan vardı. İleri uçta ise devre arasında kulüp araması için serbest bırakılan ancak elde kalan Slimani’ye sarılmış durumda Yanal. Ama o yetenekli golcüden geriye pek bir şey kalmamış maalesef. Aslında Yanal her hafta birine sarılarak, kurtarıcı arıyor ama yapması gereken bir model oturtması ve takımın kazanmasını sağlaması.

İlk yarıda Fenerbahçe’nin iştahı, atakları ve gol üretememe sorunsalının aynen devam etme gerçeği vardı. Olmuyordu bir türlü o gol. Jahovic’in 33. dakikada atılması ile Fenerbahçe’nin önü de açılmıştı galibiyet yolunda. Ama Fofana hesaplanamadı. Daha doğrusu Fenerbahçe savunmasının böylesine çuvallayacağı... Fofana dört kişiyi peşine takıp golü atınca Kadıköy’de şok yaşandı. Sarı-Lacivertlilerin devre bitmeden Dirar’ın ortasında Jailson’un harika vuruşu ile eşitliği sağlaması ise olası bir krizi önleme adına çok önemliydi.
İkinci yarı beklendiği gibi oldu. Zaten kontrollü futbolun uzmanı olan Aykut Kocaman, 10 kişi de kalınca savunmaya duvarını ördü de tek atakla bulduğu tek golün getireceği bir puanı kovalamaya koyuldu.

Ersun Yanal ise Fenerbahçe’ye dönen maçı almak için gerekli hamleleri yapamadı. Moses kalabalık savunmada sıkıştı. Valbuena takımdan ayrı düz koşulardaydı. Bir ateşleyici güce ihtiyaç vardı.

Yanal, Ayew’i sahaya sürerken, kaleye yakın oynadığı için sürpriz gol beklenebilecek Zajc’ı oyundan aldı. Oysa zaten gelmeyen Konyaspor için dörtlü savunmadan vazgeçip eksiltmeyi defanstan yapsa kreatif oyuncu sayısını sahada arttırsa kilitlenen maçı açmak için dokuz doğurmazdı. Alper’in VAR ile iptal edilen golü geçerli olsa bu hafta mutlu geçirilebilirdi belki ama bu Fenerbahçe’deki eksiklerin bittiği anlamına asla gelmeyecekti.

Sonuç olarak Fenerbahçe takımı yetenekleri sınırlı olsa da gayretli ama hocası şu sıralar biraz formsuz.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum