Terim ne yapmak istiyor?

Galatasaray’da Fatih Terim’in takımdaki gençleştirme ısrarı devam ediyor. İki golcüsü Diagne ve Mohamed Mostafa’yı kulübede oturtup Halil Dervişoğlu ile başladı maça. Feghouli ve Babel gibi iki uluslararası ‘eski’ yıldız da Terim’in yanındaydı! Buna karşın genç Barış sahadaydı. İki Rumen Morutan ve Cicaldau ile Kerem ile maç tahtasına ilk yazılan isimlerdendi artık.

Galatasaray “deplasman kadrosu” ile çıkmıştı sahaya ama rakibi kendi yarı alanında mahkum bırakan bir baskıyla oynadı. Gençlerin iştahı ile Gaziantep savunması üzerine yüklendi, konuk ekip de kapandıkça kapandı. Gaziantep oyunu kendi yarı alanında kabul edip başarılı bir savunma yapınca, Galatasaray’ın süratli isimleri kendilerine boş alanlar bulamadı. Sarı-Kırmızılılar tercih edilen 11 ile oyun anlayışları arasındaki farktan dolayı pozisyon bulmakta zorlandı. Devre biterken gelen Morutan’ın golü, Galatasaray’ı rahatlatan olaydı.

Fatih Terim ikinci yarıya Barış- Feghouli değişikliği ile başladı. Kerem’in ardından topla adam geçebilen birini daha sahada görmek istemişti Terim. Gaziantep’in beraberlik golü ile açık futbola döneceğini ve usta ayağa çok iş düşeceğini planlamıştı ancak Erol Bulut ikinci yarının büyük bölümünde savunmadan hücuma adam kaydırmayı düşünmedi. Maç açık oyuna dönüşmeyince gol pozisyonu açısından kısırlık devam etti.

Gaziantep hızlı ve çok adamla hücuma çıkamadığı için skoru değiştirecek etkinliğe bir türlü ulaşamadı. Buna, Muslera’nın form tutmaya başlaması, Marcao’nun savunmayı toparlaması da eklenince Sarı-Kırmızılı savunma duvara dönüştü. Galatasaray’da bekler ise dün bekleneni vermekten uzaktı, en azından Terim’in beklentisini karşılamaktan uzaktı çünkü verimli pas- orta yapamadı.

Galatasaray, yerden oynayan sürekli adamlarıyla Gaziantep savunmasını verkaçlarla geçmeye uğraştı ama Marcao’nun 63. dakikada topu havadan aşırtarak Feghouli’yi kaleciyle karşı karşıya bıraktığı pasa kadar tek bir gedik bile açamadı.

Gaziantep 65. dakikadan sonra oyun sistemini değiştirdi ve beraberlik golünü aramaya başladı. Erol Bulut, Dicko- Muhammet ikilisini topla buluşturmak için Recep Niyaz’ı sahaya sürdü. Açık oyunda iki takım da daha fazla gol pozisyonu bulmaya başladı. Bu anlarda ilk atan avantaj yakalardı ve 72. dakikada Feghouli’nin savunmanın arkasına attığı topla buluşan Kerem Aktürkoğlu, skoru 2-0’a getirerek Galatasaray’ı rahatlattı. Gaziantep bu gol sonrası maça inancını kaybetti ve kalan süre Sarı-Kırmızılıların kontrolünde geçti.

Fatih Terim, perşembe günkü Avrupa maçını da düşünerek orta sahaya takviye yapıp maçı soğuttu ve daha fazla yorulmadan istediğini aldı.

Tabii şunu da sormak gerekir, maçı başka bir yere getiren Morutan’ın erken golü olmasa, öncelikli olarak 0-0’a oynayan Gaziantep savunmasını bu kadro aşabilir miydi?

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum