Trabzonspor’un dönüşü

Abdullah Avcı ile ligde büyük bir geri dönüş gerçekleştiren, Süper Kupa ile de özgüvenini perçinleyen Trabzonspor için zirve ile aradaki mesafeyi biraz daha kapama maçıydı Beşiktaş karşılaşması. Siyah-Beyazlılar ise Fenerbahçe ve Galatasaray’ın baskısını hissediyor ve kazanarak liderliğini sürdürmek istiyordu. Kazanmayı hedefleyen iki teknik adam olunca bir çok derbiye göre yüksek tempolu bir ilk yarı izledik. 4-5 adamla dikine çıkan Trabzonspor süratli hücumlarıyla rakip savunmayı baskı altına aldı. 

Çok fazla top kaybı ile oynayan Atiba, maça ağırIğını koyamayan Mensah, Beşiktaş orta sahasını toparlayamadı ve bu baskıyı kıramadı. Djaniny’nin nefis ara pasında Baker’ın şutunu karşı karşıya pozisyonda çıkaran Ersin, kurtarışı ile maçın gidişatını da etkiledi. Siyah-Beyazlılar N’Sakala’nın ortasında Aboubakar’ın kafa golüyle golü bulup sadece tabelayı değil, oyunun hakimini de değiştirdi. Larin ve Mensah’ın şutlarında skorun açılmasını önleyen isim kaleci Uğurcan’dı.  

Trabzonspor ilk yarının sonlarına doğru golü, ayağında çok tutarak takımı yavaşlatan, bir var bir yok olan Nwakaeme ile buldu. Daha doğrusu onun Vida ve ardından Montero’ya çarpan şutuyla buldu. 

Maçın ikinci yarısı da pozisyon anlamında fakir değildi. Larin’in topuna yetişemeyen Atiba’nın kaçırdığı fırsatın ardından Trabzonspor’un golü geldi. Nwakaeme’nin son çizgideki şık çalımı sonrası çıkardığı ortaya vuran Vitor Hugo, Avcı’nın öğrencilerine büyük bir fırsatın kapısını açtı.  

Sergen Yalçın, 11. dakikada çıkarmak zorunda kaldığı Rıdvan’dan sonra hamlelerini önce Mensah- Dorukhan, sonra Ghezzal- N’Koudou ile yaptı. Bu değişiklikler Beşiktaş’ı canlandırdı ve beraberlik için baskı arttı. N’Koudou ve Rosier’in şutları, günün başarılı ismi Uğurcan’ı geçemedi. Uğurcan son dakikalarda Aboubakar’ın yakın mesafeden vuruşunu da mucizevi biçimde kurtardı. Sergen Yalçın son çeyreğe girerken yorulan Atiba’nın yerine Ljajiç’i alarak son kozunu oynadı ama planları bozan bir şey oldu, Dorukhan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. 

Abdullah Avcı, 1. dakikada Abdülkadir Parmak’ın sakatlığı sonrası Baker’i oyuna almıştı. Berat’ın yerine de yeni transferi Bakasetas’ı sahaya sürmüştü ama 2-1’den sonra artan Beşiktaş baskısını kıramıyordu. Beşiktaş’ın 10 kişi kalması Avcı’nın ekibini rahatlattı ve maça denge geldi.  

Sonuç olarak 3 puan için gelen, cesur oynayan Trabzonspor, evinde verdiği maçın rövanşını aldı ve “Şampiyonluk yarışında ben de varım” dedi. Uğurcan kritik kurtarışları ile, Djaniny enerjisi, Nwakaeme becerisi ile ön plana çıktı. 

Beşiktaş ise sahasında kaybederek sadece maçı değil liderlik koltuğunu da kaybetti. Etkili oynadı ama kaleci Uğurcan’ı bir türlü aşamadı. 

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum