Trabzon’u VAR eden maç

Başakşehir’in kazanması Trabzonspor’u kazanmak zorunda olduğu bir derbiye çıkarmıştı.

Hüseyin Çimşir de ilk kez deplasmandaki bir maça bu kadar ofansif bir anlayışta başladı. Sörloth’u Abdülkadir Ömür, Ndiaye, Ekuban destekliyordu. Abdülkadir Parmak ve Sosa da forvete yakın oynuyordu.

Galatasaray bu baskıyı çabuk kırdı. Santrforsuzdu ama çoklu adam hücumu ile kadro eksikliğini dengeledi. Sosa ve Feghouli ile kaçan fırsatlar gollü geçebilecek kora kor bir maçın işaretlerini veriyordu ama Feghouli’nin sorumsuzluğu maçın kaderini belirledi. De Costa’nın faulüne tekme atarak verdiği reaksiyonu Cüneyt Çakır atmadı ama VAR’a yakalandı. On dakika sonra bir başka VAR kararı da maçın ibresini tamamen Trabzonspor’a döndürdü. Donk’un Sörloth’a müdahalesini nizami kabul eden Çakır, VAR’a gidip penaltı kararı ile dönünce Sosa’nın golü konuk ekibi öne geçirdi.

Fatih Terim, Ömer’in yerine Sekidika, Mariano’nun yerine de Linnes’i sahaya soktu ama bu isimler maç alacak yıldızlar değildi. Zaten kulübede öyle bir isim de yoktu. En değerli futbolcularından Falcao kadroda yoktu, Onyekuru ortalıklarda yoktu, Feghouli de takımın 10 kişi bırakmıştı. Hüseyin Çimşir ise çok da üstün olmadığı bir yarıda omzuna konan şans meleğinin getirdiği hediyenin rahatlığı içindeydi. En istikrarlı ismi 34’lük Donk olan ve 10 kişi kalan rakibi karşısında maçın başındaki ofansif anlayıştan çıkıp yan paslarla maçı soğutup oyunu kontrol etmeyi tercih etti. Rakip 10 kişi kalmıştı ama sonuçta, son iki sezonun şampiyonuydu ve maç içindeki patlamaları ile sürprizler yapabilirdi. 70.dakikada Kamil- Serkan ve Ndiaye- Guilherme değişikliklerine hazırlanan Çimşir’i rahatlatan ikinci gol tam da bu sırada geldi. Sosa’nın arka direğe ortasında Novak iyi yükselip skoru 2-0’a getirdi. Kalan sürede Galatasaray’ı coşturacak ne tribünde seyircisi ne de sahada bir maç alan yıldızı vardı. Bordo-Mavililer ise stratejik oynayarak en kritik maçından güle oynaya bir galibiyet aldı. Uzatmalarda gelen Seri’nin penaltısı ve Sörloth’un golü maçın karakterini değil skor tabelasını değiştirdi.

Bu maçla zirve de şekillendi. Artık yarış Başakşehir ile Trabzonspor arasında. Sivasspor, Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Alanyaspor içinse amaç Avrupa’ya çıkış kapısı açabilmek...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.