Trezeguet yalnız kalınca...

Kasımpaşa ligin en çok gol atan takımıydı. Galatasaray ona bu unvanı kazandıran Diagne’yi alınca Kasımpaşa kanadı kırık kuşa döndü. Diagne’den sonra maç kazanamayan Mustafa Denizli’nin elinde tek silah olarak Trezeguet kalmıştı. O da maçın ilk çeyreğinde Galatasaray’ın tozunu attı. Kadroya alınmayan Fernando-Ndiaye yerine orta alanın göbeğine konan ileri yaş ikilisi Selçuk-Donk’un ağırlığından yaralanan Trezeguet, topla birlikte kolayca aştığı orta sahadan savunmanın üzerine kâbus gibi çöktü. Gol de böyle bir anda, Donk’un önünden geçip gelen Mısırlı futbolcunun Linnes’in son çare olarak yaptığı faulden geldi. Bir gün önce Fofana’ya bu taktik faulü yapamayan Fenerbahçe savunmasının aksine Linnes sarı karta malolsa da Trezeguet’nin gole gidişini durdurarak tüm savunmanın rezil olmasını engelledi. Ama devamında gelen golü önleyemedi. Muslera’nın barajın arkasında kaldığını ve topun çıkış anını kaçırdığını gören Trezeguet, bunu affetmedi ve Uruguaylı kaleciyi avladı.

Kasımpaşa’nın golü Galatasaray’ı şaşırtmış ve bu stattaki geçmiş kötü anıları akıllara getirmişti ancak korkulan olmadı. Kasımpaşa’nın kadrosu aslında vasat değildi ama Trezeguet’nin yüksek temposuna ayak uyduracak kimse yoktu. Galatasaray bu baskıyı savuşturunca oyuna ortak oldu ve kontrolü eline geçirdi. Son haftaların süper yıldızı Belhanda’nın Prekazi’nin füzelerini andıran golü ile önce eşitliği sağladı, hemen ardından da Belhanda’nın akıl dolu pasında Feghouli’nin şık vuruşu Scuffet’i çaresiz bıraktı.

Mustafa Denizli çifte değişiklik ile ikinci yarıda Kasımpaşa’yı ayağa kaldırmak istemişti ancak değişen bir şey olmadı. Galatasaray ileri hattı, aktif futbolu ile Kasımpaşa’yı kendi yarı alanından çıkartmadı. Donk’un harika uzun pasında Feghouli’nin aşırtma vuruşu maçın kaderini belli etti. Galatasaray kalan sürede tempoyu düşürdü ve kontrollü futbolla zamana oynadı. Maçın skorunu ise günün adamı Feghouli belirledi. Ali Palabıyık’ın, artık unuttuğumuz hakem başarılarından olan faulde akını kesmeyip avantaja bırakması, Feghouli’nin üçüncü golünü getirdi.

Diagne’ye gelince... Kasımpaşa’yı bu sezon ilk 3’e sokan, gitmesinin ardından da sıradan takıma dönüştüren Diagne, doğru koşuları, ceza alanındaki hareketliliği ile gol atamasa bile Galataray hücumlarına ciddi katkı sağlıyor. Bir kere, Belhanda ve Feghouli üzerindeki beklenti baskısını alması bile takıma katma değer sağlıyor. Ama hemen şunu da söyleyelim; sanki takım onu henüz benimsememiş. Belhanda kritik pasları atarken hep Feghouli’yi kolluyordu. Dördüncü golde Onyekuru’nun çok daha müsait olmasına rağmen topu Diagne’nin önüne bırakmak yerine daha arkadaki Feghouli’yi tercih etmesi de bunun işareti gibiydi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.