Uzun zaman sonra…

Galatasaray maça başlarken iki gol kralı; Diagne ve Mostafa Mohamed kulübedeydi. Fatih Terim, en uçta Halil Dervişoğlu’nu oynatmaya devam ediyordu. Arkasındaki üçlü Morutan, Cicaldau, Kerem’den oluşuyordu. Terim, ileride de savunma yapan, savaşçı gençleri tercih etmişti. Bu dörtlü, Lazio defansını yormayı başardı ancak daha çok kesici özellikleri ile ön plana çıkan Berkan- Taylan’dan adrese teslim paslar gelmeyince İtalyan savunma duvarında gedikler açılamadı. İlk yarıdaki en etkili atak, Morutan’ın direkten dönen şutuydu.

Sarri ise klasik İtalyan futbolunu oynatıyordu. “1-0 olsun bizim olsun, olmazsa deplasmanda 1 puan da iyidir” bakış açısı net olarak gözlemleniyordu. Acerbi- Luiz Felipe savunma göbeği sağlam durunca ilk yarı boyunca istediğini de elde etti. Immobile, Anderson, Zaccagni hücum hattı ise hızlı ataklarla Galatasaray’ın direncini kıracak golün peşindeydi. Kerem olayından sonra ilk kez sahaya çıkan Marcao, Sarı- Kırmızılı takımın yumuşak karnı olan savunma göbeğini toparlamıştı. Berat- Taylan ikilisinin de yardımıyla Lazio’nun hücum gücü kontrol altına alınabildi. Savunmanın en zayıf noktası Yedlin’di ve İtalyanların bu kanada yüklenmemeleri Galatasaray açısından şanstı.

Galatasaray ikinci yarıya hızlı başladı. Kerem’in kaptığı topta geliştirdiği atak, topu kullanmada geç kalması nedeniyle golle sonuçlanamadı. Sarri, oyunda Galatasaray baskısının oluşmaya başlaması üzerine çift hamle ile hücum futboluna döndü.

Lazio’nun açık oyuna dönmesi maçın temposunu ve gol pozisyonu sayısını yükseltti. Galatasaray, Kerem ve Morutan’la gole çok yaklaştı. Buna karşın Immobile’nin yerine giren Muriç de Lazio’yu gole yakın tutuyordu.

Gol ise 65. dakikada Lazio savunmasının ve kalecisinin büyük hatasından geldi. Strakosha topu üstten dışarı atmak yerine içeri tokatlayınca Galatasaray, beklemediği bir yerden miras gelen yeni zengine döndü.

Sarri, 66. dakikaya kadar 4 değişiklik yapıp takımı canlandırmaya çalışırken, Fatih Terim’in müdahale etmediği değişmeyen ilk 11 canlanmaya başlamıştı. Terim de açılan takıma neşter vurmadı, işlemeye başlayan çarka çomak sokmadı. Terim ancak 79. dakikada yorulan Taylan ve Kerem’in yerine Emre Kılınç ve Babel’i aldı. Lazio gol sonrası beraberlik için çabaladı ama çok koşan, diri rakibine diş geçiremedi.

Sonuç olarak Galatasaray, stratejik bir oyun oynadı, enerjik bir kadroyla ikinci yarı vites yükselterek istediğini aldı. Sarı-Kırmızılılar Avrupa’da uzun bir aradan sonra önemli bir rakibi, ciddi bir oyun gücüyle yenmeyi başarmış oldu.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum