AK Parti iktidarının mesele edindiği şey!..

 Türkiye’nin ekonomisini uçuracağını vaat ettikleri “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”nde ülkenin ekonomisi evet uçuyor ama uçuruma doğru, hem de tepe taklak.

AK Parti iktidarı bunu hiç ama hiç mesele etmiyor, bu başarısızlığı hiç ama hiç üzerlerine almıyor.
Herhangi bir mahcubiyet falan da göstermiyorlar.

Mesela CB hükümet sisteminde istihdamın artacağını, hem de herkesin işler arasından işler beğeneceğini vaat etmişlerdi. Bu hükümet sisteminde bırakın istihdamın artmasını iyi kötü bir iş sahibi olanlar bile işlerini kaybetmeye başladı, işsiz sayısı 10 milyonu aştı…

Bugün ülkemizde her üç kişiden birisi işsiz durumda. Yüzde 22,8 genç işsizlik oranı ile dünyada beşinci sıraya yerleşmiş durumda.

***

AK Parti iktidarları döneminde doğan, büyüyen, yetişen genç kuşak Türkiye’de kendilerine bir gelecek göremiyorlar, yarınlara dair hayal kuramıyorlar, geleceklerini başka ülkelerde arıyorlar.

Ama AK Parti iktidarı ve milletvekilleri, AK Parti’nin lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan bunları hiç mesele etmiyor, bu kötü tablodan dolayı herhangi bir teessüre kapılmıyorl, mahcubiyet falan hissetmiyor.

Enflasyonun alıp başını gitmesinden, Türk lirasının değer kaybetmesinden, Merkez Bankası’ndaki 128 milyar doların erimesinden, cezaevlerinin dolup taşmasından, cezaevlerinde, karakollarda bu ülkenin vatandaşlarının insanlık onurunu zedeleyecek muamelelere maruz kalmalarından, yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile on binlerce insanın işsiz kalmasından, mesleklerinden ihraç edilerek haksızlığa maruz kalmalarından, insanların evine ekmek götüremeyecek duruma gelmelerinden…

Devam edelim…

Ülkenin ekonomisini uçuracağını söyledikleri bu hükümet sisteminde “ekmeğin askıya” çıkmış olmasından…

Hiç ama hiç rahatsızlık duymuyorlar… Hiç ama hiç mahcubiyet falan hissetmiyorlar…

***

AK Parti iktidarının 2011 yılında davulla zurnayla açıkladığı bir “2023 Hedefleri” vardı! Dönemin başbakanı Erdoğan 2023 belgesini “2023’te uluslararası alanda, daha etkili, daha güçlü bir Türkiye, AB üyesi olmuş, komşu ve çevre ülkelerle maksimum düzeyde ilişkilerini geliştirmiş, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmiş bir Türkiye olacağız. Uluslararası yatırımcıların tercih ettiği bir Türkiye vizyonudur bu” sözleriyle açıklamıştı.

Sahi, Türkiye 2023 Hedeflerinin neresinde? Ne oldu AK Parti’nin 2023 Hedeflerine?

AK Parti iktidarı ve siyasetçileri, kendi vaatlerini sümenaltı etmelerinden dolayı herhangi bir rahatsızlık hissetmiyorlar, vaatlerinin altında kalmış olmaktan dolayı mahcubiyet duymuyorlar

Mesela Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde “hızlı kararlar” alacaklardı, hızlıca aldıkları kararlar hızlıca icraata dönüşecekti, hükümet sendelemeyecekti, çuvallamayacaktı, dünya ile yarışacaktı hizmetlerde…

***

İktidar “maske” melesinde de “aşı” meselesinde de çuvalladı.

Bütün dünya liderleri ülkesine Faz 3 çalışması tamamlanmış aşıları alternatifli bir şekilde temin için anlaşmaları yaptı. Aralık ayından bu yana da aşılama süreci başladı o ülkelerde.

Türkiye haftalardır hala Çin’den aşı bekliyor.

11 Aralık denildi, 25 Aralık denildi, “Bu Pazar gecesi yola çıkıyor” denildi, “Aralık ayının son haftasında vatandaşlarımıza aşıları uygulamaya başlıyoruz” denildi, olmadı. “Ocak ayının ilk haftasında aşı uygulaması başlıyor” denildi…

Günde 2 milyon aşı yapacağız” müjdesi verildi…

Ocak ayı bitiyor neredeyse ama ortalıkta hiçbir şey yok.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ülkeye hiçbir iyilik getirmediği, ülkeyi daha da aşağılara çektiği ortada.

Ama bunlardan bir rahatsızlık falan duymuyorlar. Bunları mesele de edinmiyorlar.

***

Ama CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdiği “sözde cumhurbaşkanı” ifadesini mesele ediniyorlar!

Elbette ki AK Partili siyasetçiler liderlerine sahip çıksınlar, “sözde cumhurbaşkanı” sözüne en sert tepkileri göstersinler. Siyasetçilerin birbirileriyle atışmaları, sert polemiğe girmeleri, siyasetçilerin alaycı bir üslup kullanmaları siyasetin doğasında vardır.

Nihayetinde iktidar ve muhalefet arasında sert polemikler yaşanır. Muhalefet partileri elbette ki iktidar partilerinin başarısız politikalarını kamuoyunun gözleri sereceklerdir, iktidar partilerini yerlerinden edecek politikalar ortaya koymaya çalışacaklardır. Adı üstünde siyasi rekabet.

Ama burada bir sorun yok mu?

Hatta iki sorun yok mu?

Birinci sorun şu: Cumhurbaşkanı Erdoğan mesela muhalefet partilerinin liderlerine, siyasetçilerine söz söylerken, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kendisine verdiği iki şapkadan “parti lideri” şapkasıyla konuşuyor.

Mesela Sayın Kılıçdaroğlu hakkında çok daha ağır, küçümseyici, aşağılayıcı sözler sarf ettiğinde bu siyasi polemik oluyor, sert tepki kategorisine giriyor!

Ama işte son örnekte olduğu gibi Sayın Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan için “Sözde Cumhurbaşkanı” ifadesini kullanması “milli iradeye, cumhurbaşkanlığı makamına” saygısızlık sayılıyor.

Çünkü Kılıçdaroğlu konuşurken Sayın Erdoğan’ın başında genelde Cumhurbaşkanı şapkası oluyor ama Sayın Erdoğan konuşurken başında bu kez “AK Parti lideri” şapkası oluyor!

Nitekim Cumhurbaşkanı Erdoğan Sayın Kılıçdaroğlu’nun “sözde cumhurbaşkanı” ifadesini mahkemeye taşıyor.

***

Bir parantez açmak isterim:

MHP lideri Devlet Bahçeli 2014-16 yılları arasında Sayın Erdoğan için “namusu zelil olmuş kişi”, “sicili lekelenmiş kişi”, “işbirlikçi”, “küresel senaryonun baş aktörü”, “iki yüzlü” gibi ve hatta bunlardan çok daha ağır laflar sarf etmişti. Sayın Kılıçdaroğlu’nun “sözde cumhurbaşkanı” sözünü fersah fersah aşan hakaretlerdi.

Parantezi kapatalım.

Benim dikkatimi çeken asıl ikinci sorun ise şudur: Bu ülkede üç vatandaştan birinin işsiz olması, enflasyonun yükselmesi, Merkez Bankası’ndaki eriyen 128 milyar dolar , büyüyen bütçe açıkları AK Parti’de neden kıyameti kopartmıyor…

Acaba diyorum: CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “sözde cumhurbaşkanı” ifadesine sert tepki gösteren iktidar yetkilileri farkında mı değiller?! 

YORUMLAR (321)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
321 Yorum