Erdoğan’ın 2023 seçimlerini kazanma stratejisi!

Van’da gençlerle buluşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan ortaya “yeni bir 2023 hedefi” koydu. Ama bu 2023 hedefinin, ilk olarak 2011 seçimlerinde, ardından 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, sonra 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde açıklanan ve rakamlarla ifade edilmiş bir ekonomik vizyon ortaya koyan “2023 Hedefleriyle” uzaktan yakından alakası yok.

Hani bizim bildiğimiz, duya duya neredeyse ezberlediğimiz, Erdoğan’ın “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne oy verin, bütün yetkiyi verin şu kardeşinize ki ben de Türkiye’yi uçuracak vizyonu gerçekleştirebileyim” dediği 100 maddeden oluşan “2023 Hedefleri”ni bir hatırlayalım.

Türkiye 2023 yılına, milli geliri 2 trilyon dolara, ihracatı 500 milyar dolara, dış ticaret hacmi 1 trilyon dolara ulaşmış olarak girecekti.

2023 yılında ülkemizde enflasyon yüzde 5 seviyesinde olacaktı.

Türkiye’nin yoksulluk diye bir sorunu kalmayacaktı, gelir dağılımı dengelenmiş bir ülkede yaşamaya başlayacaktık.

Ülkemiz 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almış olacaktı.

Kişi başına gelirimiz 25 bin dolar olacaktı. Paramız mücevher olacaktı, ülkemizde doların, Euronun yüzüne bakan olmayacaktı. İşsizlik oranımız ise yüzde 5’e inecekti.

ABD’si, Almanya’sı, Fransa’sı kıskançlıktan çatır çatır çatlayacaklardı. Hans Hasan’ın, Benjamin Bünyamin’in, Emma Emine’nin, Hanna Ayşe’nin yerinde olmak isteyecekti. (Kulağa nasıl da güzel geliyor değil mi? Hamaset, propaganda işte böyle bir şey.)

Tabii Cumhurbaşkanı Erdoğan’a göre Türkiye 2023 Hedeflerine hiç olmadığı kadar yakınlaşmış durumda!

Ama sonuç ne?

Sonuç ortada…

Yüzde 73,5 enflasyon, hayat pahalılığı… İşsizlik, çaresizlik, yoksulluk, yoksunluk… Hatta 2023 hedeflerinin yarısına ulaşamadık!

***

Cumhurbaşkanı Erdoğan “AK Partili kardeşlerinin” ve AK Parti’ye “üye kardeşlerinin” önlerine şöyle bir 2023 hedefi koyuyor, diyor ki:

“1,5 milyon partimizin sadece gençlik kolları olarak üyemiz var. Tümünü aldığımız zaman şu anda üye sayımız yaklaşık 11,5- 12 milyona ulaştı. Kadın kollarında da üye sayımız çok yüksek. Şimdi ben buradan ekranları başında bizi izleyen bütün AK Partili kardeşlerime sesleniyorum, üye kardeşlerime sesleniyorum. Her biriniz birer üye daha yapsanız bu 11,5 ne olur? 23 olur, 23 milyona çıktığın anda bu 2023’ün nesidir? Habercisidir. Ben şu anda sizi burada görüyorum, diyorum ki bu işi bitirdiniz zaten.” (12 Haziran)

Şahane plan, muhteşem strateji, seçimleri kazanmak için olağanüstü yol haritası. Milim hata olmazsa Cumhurbaşkanı Erdoğan hata üstüne hata bile yapsa, enflasyon yüzde 180 olsa, ekonomi hepten batsa bile Erdoğan 2023 seçimlerini güle oynaya kazanır.

Hesaplama güzel!

***

Biliyorsunuz bütün televizyon kanalları Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın bütün konuşmalarını canlı olarak yayınlıyor. Ülkemizde Sayın Erdoğan’ın konuşmalarının, açıklamalarının duyulmama, işitilmeme gibi bir ihtimali yok. Ülkemizde hiçbir fani vatandaş çıkıp “vay ben duymadım, vay ben işitmedim” diyemez. Bunu şunun için söylüyorum, Sayın Erdoğan’ın “23 milyona çıktığın anda bu 2023’ün nesidir? Habercisidir. Ben şu anda sizi burada görüyorum, diyorum ki bu işi bitirdiniz zaten” sözlerini duyduğumda başımı kaldırıp ekrana baktım, gözlerindeki parıltıyı görmek istedim.

Çünkü çok heyecanla anlatıyordu bu stratejisini…

Belli ki üzerinde bir hayli düşünmüş, ince ince matematiksel hesaplar yapmış. Partisi 23 milyon üyeye ulaşırsa 2023 seçimlerini kazanacağına inanıyor.

Her üye bir üye daha yaparsa, o üye bir başkasını üye yaparsa… AK Parti’nin 2023 seçimlerini güle oynaya kazanacağını düşünüyor.

İyi güzel ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “AK Partili kardeşleri”, ve AK Partiye “üye kardeşleri” nasıl başaracaklar bir üye daha yazmayı?

Kapıları nasıl çalacaklar ya da diyelim ki kapıları çaldılar, kapılarını çaldıkları vatandaşları AK Partiye üye olmaları için nasıl ikna edebilecekler?

Ne diyecekler?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 11 Haziran’daki Van ziyareti öncesinde esnafı ziyaret etmek ve açılışa davet etmek isteyen AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu’nun yaşadıkları ortada değil mi? Sayın Türkmenoğlu esnafı dolaşabildi mi? Selam verebildi mi? Sayın Kayhan bir daha esnaf ziyaretine çıkmaya cesaret edebilir mi?

AK Partili milletvekilleri şehirlerinde, memleketlerinde göğüslerini gere gere dolaşabiliyorlar mıdır? Esnafa, vatandaşa selam verebiliyorlar mıdır?

Seçilmiş gençlerle, vatandaşlarla, esnafla, iş adamlarıyla bir araya gelmeye devam ederse 2023 seçimleri Sayın Erdoğan için büyük hayal kırıklığı olabilir.

YORUMLAR (85)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
85 Yorum