Fuat Avni’yi yakaladım!

Evet, yakaladım.

Evet, buldum Fuat Avni’yi...

Türkiye Cumhuriyet Devleti’nin iki yıldır bulamadığı Fuat Avni’yi elbette sizin anladığınız anlamda bulmam mümkün değil!

Ben Fuat Avni’yi, Amerikan yapımı Skandal adlı diziyi izlerken buldum.

Şu sıralar yapacak çok fazla işim olmadığı için ben de Fuat Avni gibi Skandal adlı diziye kaptırdım kendimi.

Bütün sezonlarını izledim ve büyük bir heyecanla Şubat 2016’da yayınlanacak olan yeni bölümü bekliyorum.

Eminim Fuat Avni de büyük bir heyecanla bekliyordur.

Size bir şey itiraf edeyim mi?

Fuat Avni’nin yaklaşık bir yıl önce benimle ilgili Twitter’de yazdığı “kulis bilgilerinden!” sonra ciddiye almıyordum da...

Attığını ama tutamadığını biliyordum da...

Atma kaynağının, senaristlerin yazdığı dizilerden oluştuğunu kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi.

Meğer bizim paranoyak fenomenimiz Fuat Avni dizilerle, filmlerle birilerini keklemeye çalışıyormuş. (1 Kasım gecesi yeterince hakarete, aşağılanmaya maruz kaldı, bence bu yazıdan sonra öfkelenip de sardırmayın!)

Ha diyeceksiniz ki ama elin Rusya’sı bile ciddiye aldı, Fuat Avni’yi ‘Türkiye’nin büyyük gazetecisi, bilirkişisi’ sanıyorlar!

Valla onu da Putin düşünsün, ne diyeyim.

Gelelim konumuzun özüne. Fuat Avni’yi yakaladığım, sobelendiği yere.

“Sevimm koş, koş! Sandıklardan oyları çalacaklar”

7 Haziran seçimlerine üç beş gün kala Fuat Avni “Sevimm koş, koş, sandıklardan oyları çalacaklar” çalacaklar tadında seri tweetler yazmıştı.

Hatırlıyorsunuzdur o tweetleri.

Fuat Avni’ye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan SEÇSİS yazılımına paralel çalışacak bir simülasyon yaptırmıştı. Gizli tuttuğu, o kadar ki Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan dahi gizlediği bu bu yazılımla sandıklardan çıkmasını istediği sonucu sisteme girebilecekti.

Fuat Avni’ye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonuçlarını, AK Parti yüzde 44 küsur olarak alacak şekilde ayarlatmıştı! Testler, yazılımın arıza vermemesi de Erdoğan'ı memnun etmişti.

“Güzel insanlar” diyordu Fuat Avni ve şöyle devam ediyordu: Bu öyle bir yazılım ki YSK’nın sitesine girdiğinizde her il ve ilçenin kendi sandık sonuçlarını göreceksiniz ama sistem nihai sonuçları verdiğinde AK Parti’nin ayarladığı şekilde çıkacak!

Bir kısım medyamızın “güzel insanları” da “oooovvvv” deyip “Fuat Avni’den şok sandık iddiası” başlıklarıyla manşetlerine taşıdılar, hatta tartışma programlarının “güzel insanları” analistleri de ciddi ciddi bunu tartıştılar.

***
Muhtelemen sonrasında olay şöyle gelişti.

Başbakan Davutoğlu Fuat Avni’yi okuyunca aydınlandı ve soluğu Beştepe’de aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Abi iyi ki varsın. Yalnız aşkolsun, niye benden gizliyorsun bulduğun çözümü?

Madem ki 'paralel yazılım' sonuçları bizim istediğimiz doğrultuda yapıyor, o zaman niye elini böyle sıkı tutuyorsun? Yüzde 44 ne demek, biz bu sistemi yüzde 49.5’e ayarlayalım!” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Üç olacağına beş olsun, kolumuz mu ağrıyacak!" dedi ve SEÇSİS’i yüzde 49.5’e ayarladı!

Seçimler de böyle kazanıldı “Güzel insanlar”!

Hey Allahım!

Senaryo müthiş ama bir yerden tanıdık!

Şimdi gelelim Skandal dizisine.

Skandal (Scandal), ABD eski Başkanı George H. W. Bush’un basın danışmanı Judy Smith’in hayatından esinlenilmiş bir politik gerilim dizisi.

Cumhuriyetçilerin adayı Fitzgerald Grand, çok karizmatik ve iyi bir adam. Seçim kampanyasını yürüten ekip her şeyi yaptıkları halde anketlerde Fitz’in oy oranı düşük çıkıyor. Böyle giderse Fitz, dolayısıyla Cumhuriyetçiler kaybedecek.

Seçim kampanyasını yürüten 'beyin takımı’na göre ABD için en iyi aday Fitz... (Kimse yoğurdum ekşi diyemeyeceğine göre!)

CYTRON isimli bir güvenlik şirketi var ve ellerinde bir ‘yazılım’ mevcut. Bu yazılım, seçim sayımını yapan bilgisayarlara yerleştirildiğinde anketler ne sonuç verirse versin, Fitz rakibi Demokratlara ciddi bir fark atarak Beyaz Saray’a gidecek.

Ve adayları Fitzgerald’ın ruhu duymadan Fitzgerald’ın başkan olmasını sağlayacak hileyi yapar!

Görünürde oylama yapan bilgisayarlarda herhangi bir tuhaflık yok... Girilen sonuçlar ekranda sandık sonuçlarıyla aynı. Hatta bilgisayardan print edildiğinde de bir gariplik görünmüyor.

Ama sistem genel sonuçları verdiğinde sonuçlar Fitz’in adamlarının istediği gibi çıkıyor. Ve Fitzgerald ABD Başkanı oluyor.

Nasıl senaryo ama! Müthiş.

İşte bizim aklıevvel Fuat Avni Skandal’ı izleyip “güzel insanlar” deyip yazmış!
Yazmış diyeceğim de diyemiyorum. Bildiğiniz araklamış yahu!

Hocanız kadar olamadınız

İlahi Fuat Avni. Senin iş tam boynuz kulağı geçer diyeceğim de hala maharette ‘Hoca’nıza yetişemediniz.

Hiç değilse senin Hoca devlete kulak dayayıp keramet diye yutturuyordu, sınav sorularını çalıp "Rüyamda gördüm" diyordu.

Dizilerden araklama yapıp da “Beştepe’den kulis” diye yutturmuyordu.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum