Olsun, MHP lideri Bahçeli yeni duymuş!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i ABD’de kullandığı “yerel halk” diye çevrilen “locals” ifadesi üzerinden hedef alan ve Şimşek’e “müfsit zihniyet” diyen MHP lideri Devlet Bahçeli’nin muhteşem geri adımı aklıma meşhur ‘yeni duydum’ fıkrasını getirdi.

Fıkra malum…

Hristiyanlıktan devşirme bir yeniçeri gece evine giderken, kıyafetinden Yahudi olduğunu anladığı birini yakasından tutmuş, yüzüne okkalı bir tokat atmış. Yahudi şaşkınlıkla “Niye vuruyorsun durup dururken ben sana ne yaptım” diye sorunca Hristiyan yeniçeri öfkeli bir şekilde “Siz İsa’ya ağır işkenceler yaparak öldürmüşsünüz” demiş. Yahudi şaşkınlıkla “Yahu o iki bin sene önceydi ama” dediğinde, yeniçeri “Olabilir. Ama ben yeni duydum!” demiş.

Şimdi Bahçeli’nin muhteşem dönüşüne gelelim.

***

Sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakınındaki isimlere varıncaya kadar AK Partiden birilerini hedef alan, had bildiren, ayar veren MHP lideri Bahçeli önceki gün de Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i hedef aldı.

Dedi ki:

“Türk milletini ‘yerel halk’ ifadesiyle değersizleştirmeye hizmet eden müfsit zihniyetin, son günlerde maruz kaldığımız skandalların asal sorumlusu olduğunu hiç kimse inkar edemeyecektir.”

Bahçeli Mehmet Şimşek’in adını vermiyor ama bu sözleri okuyan herkes ‘müfsit zihniyet’ olarak nitelenen kişinin Maliye ve Hazine Bakanı Şimşek olduğunu anladı. Bahçeli yine de anlamayanlar olursa diye olacak ki bir de “asal” kavramını kullanarak hedefindeki kişiyi iyice işaretlemiş!...

Nitekim bütün mecralar haberi Mehmet Şimşek olarak verdi. Gün boyunca da MHP’den herhangi bir düzeltme gelmedi.

Bir parantez açalım:

AK Partili siyasetçileri hedef alan, ayar veren sadece MHP lideri Bahçeli değil. MHP’li siyasetçiler de zaman zaman AK Partiden kendi protokollerine uygun düşen siyasetçileri hedef alıyorlar. Bir hiyerarşi yürütüyorlar olmalı, MHP lideri Bahçeli milletvekillerini hedef almıyor, onlar partisindeki isimlerin, o daha çok Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakınındaki isimleri, kurmaylarını, bakanları hedef alıyor…

Erdoğan partisi Cumhur İttifakının bozulmaması için sürekli alttan alıyorlar.

Ortada böyle bir tablo var.

Mehmet Şimşek de geçmişte hedef alınan AK Partili kurmayların, bakanların kaderini yaşadı, Mehmet Şimşek’i de savunan çıkmadı, AK Parti liderleriyle birlikte derin bir sessizliğe gömüldüler, ‘müfsit zihniyet’ gibi ağır bir ithamı sineye çektiler.

Görüntü böyleydi.

Ama sonra, AK Partili Ali İhsan Yavuz’un kulakları çınlasın, hiçbir şey olmadıysa bile bir şeyler olmuş olmalı ki, MHP’li yetkililer Bahçeli’nin hedefindeki kişinin Mehmet Şimşek olmadığını açıkladılar.

***

Spekülasyon yapıyorum: Ya Cumhur İttifakı’nın içinde kapalı kapılar ardında yoğun bir diplomasi yürüdü. Mehmet Şimşek’in Cumhur İttifakının iktidarda kalma bekası için hayati öneme sahip olduğu anlatıldı, batmış olan Türkiye ekonomisini ayağa kaldırmaya çalıştığı, yabancı yatırımcıyı Mehmet Şimşek’ten başka ismin Türkiye’ye getiremeyeceği ifade edildi.

Belki de Erdoğan’ın ekonomi kurmayları, aynı zamanda iktisatçı da olan Devlet Bahçeli için “locals” sözünün “uluslararası yatırım analistleri tarafından kullanılan mesleki bir jargon” olduğunu, ekonomi literatüründe “yerleşik mali yatırımcıları” tanımlarken kullanılan bir kelime olduğunu anlatan bilgi notları hazırlandı ve Bahçeli’ye sunuldu!..

Bahçeli Mehmet Şimşek’in, hedef aldığı, ayar verdiği, had bildirdiği diğer isimlere benzemediğini, bu kez baltayı taşa vurduğunu anlayınca…

MHP Genel Merkez, liderleri Bahçeli’nin “müfsit zihniyet” nitelendirmesini Şimşek için değil, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş için kullandığını söyleyerek muhteşem bir dönüş yaptırdılar!

***

Ekrem İmamoğlu “yerel halk” ifadesini kullanmış mı?

Dört yıl önce 2021 yılında, İBB ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Ofisi Türkiye Temsilciliği (UNHCR) arasında imzalanan bir mutabakat metni töreninde yaptığı konuşmasında “yerel halk” ifadesini kullanmış, demiş ki:
Bugün imzalayacağımız mutabakat zaptı, Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği ile bu hususta hâlihazırda birlikte yürüttüğümüz çalışmaları kuvvetlenecek ve ilerleyen günlerde göçmen ve mültecilerin, yerel halkla bir arada, huzur içerisinde, yaşaması amacıyla gerçekleştireceğimiz tüm çalışmalar için önemli bir destek sağlayacaktır.”

Mansur Yavaş “yerel halk” ifadesini kullanmış mı? Evet kullanmış 2019 yılında yaptığı bir konuşmasında…

Biri 4 yıl önce biri 5 yıl önce…

Ama olsun… Sonuçta MHP lideri Devlet Bahçeli yeni duymuş! Önemli olan bu!

Onun için de Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’ndan “yerel halk” sözlerinin hesabını şimdi soruyor!

Duyup da duymazdan mı gelseydi?

YORUMLAR (47)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
47 Yorum