Babacan teoriyi açıkladı

Bu güzel ülkemiz yıllardır ne çekti şu teoriden.

Efendim yüksek faiz bir maliyettir ve maliyetleri artırır. Bu maliyet artışı nedeniyle de yüksek enflasyona yol açar. Oysa biz faizleri düşürerek maliyetleri aşağıya çekmiş olur ve böylece de enflasyonu da düşürmüş oluruz.

Kağıt üzerinde sonuna kadar atabilirsin.

Teorini de savunabilirsin.

Mesele koltuğa oturunca yazdıklarını yapabiliyor musun?

Bakınız, o teoriyi Londra zenginlerine de açmıştık. Salondaki hayal kırıklığını düzeltmesi için Mehmet Şimşek’i geri oraya göndermiştik.

2013’lerde Bakanları uçuk fikirli danışmanlarla muhataba zorlamadık mı?

Şu fikrimizi uygulayın diye MB Başkanını sıkıştırmadık mı?

Kısaca başkalarına elimizden geleni yaptık ama olmadı. Sonra birer birer sonbahar yaprakları gibi dökmeyi amaçladık ve hepsini etrafımızdan yollamadık mı?

O da ne?

Bizim diye getirdiğimiz yeni adamlar da bizim teorimizi uygulamadılar. Direndiler ve gece yarısı görevden alındılar.

Faiz neden

Enflasyon sonuçtur

teorisi öylece açıkta kaldı.

Ama önceki akşama kadar.

TV5’de Hasan Basri Akdemir yönetiminde Zeynep Gürcanlı ve Mustafa Yılmaz eşliğinde DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a sorular sorduk.

Ali Babacan bu teoriyi açıklamaya çalıştı ama iki kez dili sürçtü. Zorlandı epeyce... Sonra sorduğumuzda yanlışı ifadenin zor olduğunu söyledi.

Ama hiç durmadan gerçek teoriyi açıkladı:

1- Yüksek faiz sonuç

2- Yüksek enflasyon sonuç

3- Erdoğan sebep

Evet, bu kadar kısa ve öz şekilde teori tamamlanmış oldu.

Bu arada bu teori yüzünden yolgeçen hanına dönen Merkez Bankası Başkanlığı hakkında da “Mevsimlik İşçiler” gibi tanımlamasında bulundu.

***

Bu iki argümanı da farklı açıdan görmek lazım.

Bir örnek vererek izah edeyim:

Kemal Kılıçdaroğlu twitterdan:

Bu ülkenin 128 milyar doları ve bir de damadı kayboldu Meral Hanım. Soruyoruz, farklı farklı yanıtlar alıyoruz; siz nerede olduklarını biliyor musunuz? @meral_aksener

Meral Akşener cevap:

Biz de milletimizin hazinesine uzanan elleri takipteyiz Kemal Bey. İktidar istediği kadar kaçsın, istediği kadar saklansın yılmadan kovalamaya devam. Sayın @T_Karamollaoglu

sizde yeni bir bilgi var mı?

Temel Karamollaoğlu

Meral Hanım, insanımız her şeyin farkında. İnanıyorum ki milletimiz, pek yakın bir zamanda bu keyfiliğe, hukuksuzluğa, israfa, yıllardır alın teriyle biriktirileni çarçur edenlere dur diyecek ve güzel bir ders verecektir.

Evet, ifade etmeye çalıştığım nokta da tam burası.

Türkiye’de sorunların dile getirilmesinde artık bir miktar mizaha ihtiyaç var. O kadar ciddi ve o kadar umutsuz bir vaka haline geldik ki, ruhsal durum bununla baş edemez noktada.

Ali Babacan önceki akşam bunu oldukça iyi ifade etti.

Bir taraftan acı gerçek ama diğer yandan da mizah...

Zaten Türkiye’de böyle değil mi?

Ağlanacak halimize gülmüyor muyuz?

Babacan’da teoriyi açıkladığına göre artık herkes yerine oturabilir.

YORUMLAR (70)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
70 Yorum