Dinsiz-imansız köprüler

Israrla devam edeceğim... Ama ısrarla.

Tıpkı Boğaz Köprüleri çift taraflı ücretlendirilecek dediğimde beni yalanlayıp birkaç yıl sonra köprü geçişlerini çift taraflı ücretli yaptıkları gibi... Bu konunun da üstüne gideceğim...

Çünkü ortada verilmiş bir söz var...

***

Bakınız;

Meydanlarda her türlü dini ve milli söylemi kullanabiliyoruz... Camilerde bazılarının “dilini kopartmaya” kadar gidebiliyoruz.

Ama iş paralı kısma gelince durum farklı oluyor.

Durum şu:

2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Muharrem İnce kazanırsa dini bayramlarda Hazine garantili müteahhitlerin köprü ve yollarını bedava yapacağını ilan etti.

Bir diğer aday olan Recep Tayyip Erdoğan ise “Sen yapamazsın asıl ben yaparım, seçimden sonra bakarız” diye cevap verdi.

***

Seçimler Haziran 2018’de yapıldı ve bitti... Ardından 21-24 Ağustos günlerinde Kurban Bayramı geldi...

Sonra 2019 yılında 4-6 Haziran günleri Ramazan Bayramı; 11-14 Ağustos günlerinde Kurban Bayramı…

2020 yılının 24-26 Mayıs günlerinde ise yeniden Ramazan Bayramı ve 31 Temmuz 03 Ağustos günlerinde de Kurban Bayramı geldi...

2018 yılında seçim öncesi verilen söz tutulmamıştı.

2021 yılında bu sefer 13-15 Mayıs arasında Ramazan ve 20-23 Temmuz günlerinde de Kurban Bayramı geldi ve geçti...

Hatta bu yıl 02-04 Mayıs günlerinde de Ramazan Bayramı gelip gitti... Ama hala 2018 yılındaki sözler hayata geçmedi.

***

Her seferinde... Menderes’i idam ettiler... Özal’ı öldürdüler ama Erdoğan’ı yedirmeyeceğiz diye sloganlaşan söylemi hatırlayın.

Rahmetli Turgut Özal ve Süleyman Demirel dönemlerinde imza atılan Boğaz Köprüleri ve Otobanlar dini bayramlarda Türk Halkına bedava...

Ama Recep Tayyip Erdoğan dönemi KÖİ Köprü ve otoyolları parayla...

Bu köprü ve otobanların dini-imanı olmaz mı!!! (Dikkat ünlem var)

Özal ile kıyas yapılırken bir de bu açıdan baksanız nasıl olur?

Orta-Sınıf üzerinden Bilim ve teknolojiye sıkı sıkıya bağlı bir Özal ve bunun tam zıttı bir Erdoğan Politikaları...

Özal’ın orta-sınıf ifadesi olan orta-direk politikaları yerine tamamen tabana oynayan, asgari ücreti, asgari emekli maaşını, asgari memur maaşını belirleyen ve bütün maaşları asgariye getiren politikalar birer sonuç olarak yaşanıyor.

Bilimin ve üniversitelerin kaybettiği, değerlerinin hızla düştüğü, akademinin önemsizleştiği bir dönem de bu politikaların bir sonucu.

Cahiliye devrine benzer bir taban özgüveni ile ülkenin nereye savrulduğunu ilerleyen yıllarda tarih çok daha detaylı yazacaktır.

Bugün Özal ve Demirel’in Devlet imkanları ile yaptırarak dini bayramlarda bedava yaptığımız eserler ortada...

Ama ülke ekonomisi bizim dönemimizde uçtu diye övündüğümüz bir dönemde köprü ve otoyollar dini bayramlarda bile paralı...

Bir tarafta “ülke bizim sayemizde kazandı” derken, diğer yanda bir köprü ve otoyolu bile dini bayramlarda bedava yapamıyoruz. Çünkü bu köprü ve otoyollar müteahhitlerin ve Hazine garantili...

Özel sektör işletiyor ve özel sektörün “dini-imanı paradır” mantığı burada da geçerli.

***

Bu DİNİ bayramda da Rahmetli Özal ve Demirel’in köprülerinden bedava geçeceğiz... Ama ekonomiyi uçurdu denilen AK Parti’nin yaptırdığı Köprü ve Otoyollar bu DİNİ Bayramda da paralı olacak.

Hayat böyle bir şeymiş...

YORUMLAR (29)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
29 Yorum