Güçlü lider fakir millet...

Türkiye güçlü bir ülke mi?

Lafta çok güçlüyüz... Oyun kurduğumuzu, dünyaya meydan okuduğumuzu vs anlatıyoruz. Ama Putin söylüyor Esat ile görüşmek zorunda kalıyor, BAE istedi diye SİSİ ile kucaklaşıyoruz.

‘Bu can bu bedenden çıkmadıkça gidemez’ dediklerimizi özel uçaklarla yolcu ediyor ama bağımsızlık kelimelerini ağzımızdan düşürmüyoruz.

Hepsinden öte şunu soralım: Güçlü ülke yüzde 10 dolar faiziyle borçlanır mı? Hatta tefeci faizi vermemize rağmen istediğimiz kadar borç para bile bulamıyoruz.

Lafa gelince uçuyor ama gerçekte adeta dileniyoruz.

Fakir ve gururlu!!! edebiyatı.

“Borç alan emir alır” demişti Recep Tayyip Erdoğan... Başımıza geldi işte.

Neden tefecilere kadar düştük: Çünkü ekonomimiz çok zayıf, çünkü adaletimiz çok zayıf, çünkü devletimizin işleyişi çok zayıf. Kısaca çok zayıf bir ülke olduk.

Kişi başına gelirimiz düşüyor, dünya ticaretinden aldığımız pay düşüyor, dünya gelirinden aldığımız pay azalıyor ama hepsinden önemlisi teknolojimiz ve değer yaratıcı ekonomimiz geriliyor. Adeta hıyar satarak ekonomiyi büyütmeye çalışıyoruz. Çünkü dünya aklından aldığımız oran da geriliyor (PİSA sonuçları).
İthalat fiyatımız artıyor ama ihracat fiyatımız artmıyor. Adeta zararına ticaret yapıyoruz.

Kişi başına gelirimiz düşüyor ama bir de bu düşen gelirimizin paylaşımı da giderek bozuluyor. Zengin daha zengin fakir ise hepten fakir... Lüks araba kuyrukları ile yan sokakta ucuz ekmek kuyrukları bu ülkede yaşanıyor.

Ülke zayıf

Millet zayıf ama

güçlü olanlar da var.

Mesela kamu yöneticilerimiz çok güçlü. 10-15 uçakları var, 200-300 koruma araçları var, sarayları var...
İtibardan hiç tasarruf etmiyoruz mesela.

Adeta sefahat içinde 1 yüzük edebiyatı yapıyoruz.

Hatta fakirden alıp zengine veriyor ama fakirlik edebiyatını da çok güzel yapıyoruz.

Ahlak dersi de verebiliyor. Örneğin muhalefet kazanırsa insanlar hayvanlarla evlenecekmiş.

Hayalperestliğimiz bu seviyede...

Millet evlenemiyor, millet çocuk yapamıyor ama bizim derdimiz sapkın ilişkiler. Çünkü ihaleler konuşulmasın, parasal ilişkiler ortaya çıkmasın istiyoruz.

Kısaca Millet fakir ama yöneticilerimiz çok güçlü...

Güçlü lider

fakir millet.

Yetmez mi?

YORUMLAR (64)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
64 Yorum