Sessiz bir cenaze...

Konyalı Holdingler kavramını ilk başlatan olup olmadığını bilmiyorum ama bu konuda bir numara olduğu kesin.

28 Şubat sürecinde ise ‘gerici holding’ olarak adeta tüm günahları üzerine toplamıştı. Hatta bazı varlıkları da o süreçte tabiri caiz ise zorunlu el değiştirmişti.

Çok tartışılan ve çok mağdur oluşturan sistem kurmuştu: Yüksek gelir garantili ortaklık sistemi...

Gerçekten karmaşık bir durum: “Ortak mısınız yoksa yüksek gelir garantisi üzerinden sabit getiriye mi para yatırdınız?” Bu muğlaklık yıllarca sürdü. Ve nihayetinde Ali Rıza Alaboyun döneminde bu sorun çözülebildi.

***

Bahsettiğim kişi aslında Haşim Bayram; yani Kombassan Holding kurucusu. İki gün önce vefat haberi geldi. Sessiz sedasız göçüp gitti. Allah rahmet eylesin...

Haşim Bayram nereden bakarsanız bakın bir döneme damga vurmuş isimdi. Bugün AK Parti tabanı olarak görülebilecek temel oluşumlarda onun imzası vardı.

Özellikle medya yapılanmasında ve medya kadrolarında...

Kombassan Holding Bera Holding olarak değişim yaşadığında yapının içine dahil oldum: Bir yanda 5 bine yakın çalışan, diğer yanda 75 bin ortak veya sabit kâr paylı alacaklılar...

Ali Rıza Alaboyun bu işin içinden çıkmaya çalışıyordu ve herkesin kazanacağı bir sistem oluşturmak gerekiyordu. 28 Şubat sürecinde Holdingin lastik ve finans gibi iddialı iki alanı adeta elinden alınmıştı.

Acaba kalan varlıklar ile kazan-kazan formülü nasıl işletilebilirdi?

İşte onu da herkesin yardımı ile Ali Rıza Alaboyun başardı. Haşim Bayram ömrü vefa etmeden önce 90’lı yıllarda bile yatırım yapanlar döviz bazında varlıklarını realize etme imkânı buldular.

Bera Holding halka açıktı ve ortaklık sistemi ile herkesin hissesi vardı. Yıllar sonra o hisse senetleri 30 liranın üzerine çıkarak mağduriyetlerin önemli kısmını telafi etti.

***

Bugün Kombassan Holding artık Bera Holding olarak yoluna devam ediyor. Haşim Bayram ise iki gün önce sessizce bu dünyadan göçtü. Ve arkasında 5 bine yakın insana iş kapısı bıraktı.

Umarım herkes hakkını helal eder. Çok tartışmalı ama ayakta duran tek holding yine de onun kurduğu şirketlerle oldu.

Adı dahi unutulmuş, paraları alıp gitmiş olanlar ile aynı kefede değerlendirildi. Belki de hakkı ilahi şekilde bulacak...

Ama bir tesadüf var ki bence çok önemli... Haşim Bayram zamanında filizlenen muhafazakâr hareket ne hikmettir ki onun vefatı zamanında da ölmeye başlamış oldu.

Hayat işte..

YORUMLAR (61)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
61 Yorum